Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Idag 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Måndag Mån 6 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan

Olycksminut fällde Luleå Hockey

21 oktober 2021 21:21
SHL

Luleå Hockey föll hemma mot Leksands IF under torsdagen med 2-1. Norrbottningarna gick in i den tredje perioden i en ettmålsledning men fick se gästerna vända på matchen inom loppet av 48 sekunder.


Det blev en match med två lag som drev upp tempot rejält och framförallt i spelet utan puck så var det två fokuserade lag. I andra änden så hade lagen, framförallt Luleå Hockey, problem att få till passningsspelet och överlag var det en tät match med karaktär av ställningskrig. Hemmalaget tog dock initiativet och spräckte målnollan med sju sekunder kvar att spela av den andra perioden. Radek Muzik vann en närkamp bakom målet och spelade in pucken till Julius Honka som direktsköt in 1-0.

I inledningen av den tredje perioden drabbades Luleå Hockey av en riktig olycksminut. Gästerna kvitterade med matchklockan på 03:50 och 48 sekunder senare, då i spel fem mot fyra, kom också 1-2. I det skedet av matchen så lyfte sig hemmalaget som visade upp sin bästa skärpa för kvällen och hade ett antal minuter där man hade både en och två möjligheter att kvittera. Dessvärre så tappade man det spelmässiga övertaget och sista tredjedelen av den tredje perioden rann snabbt iväg.

I slutminuterna plockade så Luleå Hockey ut målvakten och med en utespelare mer så skapade man åter tryck i anfallszon men femton sekunder från slutet kunde istället Leksand lyfta in 1-3 i tom kasse.