Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Tisdag Tis 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt

Olycksminut fällde Luleå Hockey

21 oktober 2021 21:21
SHL

Luleå Hockey föll hemma mot Leksands IF under torsdagen med 2-1. Norrbottningarna gick in i den tredje perioden i en ettmålsledning men fick se gästerna vända på matchen inom loppet av 48 sekunder.


Det blev en match med två lag som drev upp tempot rejält och framförallt i spelet utan puck så var det två fokuserade lag. I andra änden så hade lagen, framförallt Luleå Hockey, problem att få till passningsspelet och överlag var det en tät match med karaktär av ställningskrig. Hemmalaget tog dock initiativet och spräckte målnollan med sju sekunder kvar att spela av den andra perioden. Radek Muzik vann en närkamp bakom målet och spelade in pucken till Julius Honka som direktsköt in 1-0.

I inledningen av den tredje perioden drabbades Luleå Hockey av en riktig olycksminut. Gästerna kvitterade med matchklockan på 03:50 och 48 sekunder senare, då i spel fem mot fyra, kom också 1-2. I det skedet av matchen så lyfte sig hemmalaget som visade upp sin bästa skärpa för kvällen och hade ett antal minuter där man hade både en och två möjligheter att kvittera. Dessvärre så tappade man det spelmässiga övertaget och sista tredjedelen av den tredje perioden rann snabbt iväg.

I slutminuterna plockade så Luleå Hockey ut målvakten och med en utespelare mer så skapade man åter tryck i anfallszon men femton sekunder från slutet kunde istället Leksand lyfta in 1-3 i tom kasse.