Edström och Wallstedt om helgens matcher
Publicerad: 2019-01-13
JUNIOR
Luleå Hockeys J20-lag knep i helgen 4 av 6 möjliga poäng och J18-laget kammade hem full pott.

J20 hade igår ett riktigt målkalas när man besegrade Örebro med hela 9-2

– Jag tycker att det ändå var en ganska jämn match spelmässigt men att vi är det bättre laget och var individuellt skickligare som gjorde att det rann iväg. Vi var riktigt effektiva samtidigt som William Josbrandt spelade bra i vår kasse, säger forwarden Viktor Edström.

Idag hämtade man upp ett tvåmålsunderläge i den tredje perioden mot Leksand men sen blev det ändå förlust 4-3 efter straffar

– Det var en jämn tillställning där det var lite mer strukturerat än gårdagens match så det släpptes inte till så många chanser åt något håll. Dem gick ifrån tack vare ett par powerplaymål men vi lyckades ta ikapp underläget i den tredje perioden vilket var starkt. Vi har tidigare visat att vi aldrig ger upp och vi har väldigt bra moral i truppen.

Edström som under helgen nätade tre gånger säger så här om sin egen insats.

– Det har varit okey, gårdagens match var bra och idag hade vår kedja riktigt bra lir där det bara var osagt att vi gjorde 3-4 kassar till. Det har lossnat ordentligt efter jul och det är såklart kul att puckarna börjat trilla in.

J18 besegrade Timrå igår med 2-1 i en tät och jämn tillställning.

– Vi var det bättre laget men kom inte riktigt upp i vår nivå och föll ner lite i deras tempo. Men sen gjorde vi det bra och stängde matchen och visade att vi kan spela på ledning, säger målvakten Jesper Wallstedt.

Man följde upp segern med ännu en stark insats då Brynäs besegrades med 3-0.

– Två riktigt bra lag som möttes, vi kom ut starkt och tog tag i matchen direkt från start och sen höll vi uppe spelet i 60 minuter. Vi fick tillslut in några kassar och sen stängde vi matchen där backarna gjorde ett grymt jobb så jag kunde spela mitt spel där bak.

Wallstedt som stod bägge matcherna och endast släppte in 1 skott av de 43 skott han fick på sig.

– Det kändes bra, har varit lite förkyld på sistone men var grymt spelsugen och ville bara gå ut och köra och det var kul att det gick så bra.

LHF kommunikation Andreas Joanson