• Huvudsponsorer

Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Onsdag Ons 24 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Idag 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr

Lägesrapport D-hallen

31 mars 2021 15:07
Nyhet

Läget är oerhört kritiskt för våra hockeyspelande pojkar och flickor till kommande säsong. Detta utifrån att D-hallen fortsatt kommer hållas stängd och att det inte ser ut att finnas någon lösning klar för att kompensera för de förlorade istiderna.


Som ni säkert känner till har D-hallen varit stängd av fastighetsägaren Luleå kommun sedan början på november och den ser inte ut att kunna öppnas igen i befintligt tillstånd. Detta efter ett takras i Kiruna i en hall av samma konstruktionstyp. Och att tappa en ishall på det sättet gör att vi går miste om 40-50 istider per vecka i en verksamhet som redan är Sveriges näst största när det gäller antalet aktiva pojkar och flickor. Och som sedan tidigare har brist på ishallar eller andra konstfrusna isytor för att vara på önskad nivå.

Att det trots allt har fungerat hyffsat bra den gångna säsongen har helt berott på pandemin och alla dom restriktioner som funnits och att seriespelet ställdes in. Restriktioner som vi både tror och hoppas att vi kommer slippa 2021/22.

Tillspetsat har vi två alternativ om inte isytan vid D-hallen kan nyttjas:

1. Endast lag från U12 och uppåt ges möjlighet till träningar och matcher i våra ishallar.
Övriga lag tränar och spelar uteslutande på uterinkar, vilket innebär att säsongen skulle bli betydligt kortare än vad den normalt brukar och att vi är beroende av såväl väder som kommunens kapacitet för att kunna hålla uterinkarna i gott skick.

2. Endast våra elitlag anmäls till seriespel.
Övriga lag får nöja sig med att träna, på samma sätt som man fått göra under pandemin och att eventuella matcher för den övriga verksamheten får spelas uteslutande på bortaplan.

Det vi vill från föreningens håll är att Luleå kommun hittar en lösning för att kunna nyttja D-hallens isyta redan nästa säsong, antingen genom att konstruktionen på något sätt säkras eller att den skulle kunna omvandlas till en konstfrusen utomhusis i väntan på en mer långsiktig lösning.

Utöver detta har vi en längre tid eftersträvat ytterligare en ishall vid Coop Norrbotten Arena för att möta den drastiskt ökade efterfrågan på både isytor och omklädningsrum för pojkar och flickor inom såväl hockey som konståkning.

/För Luleå Hockey,
Stefan Nilsson och Ulf Engman (herr)
Mikael Forsberg och Oskar Häggström (dam & damjunior)
Urban Wikberg och Helge Lauritsen (junior & ungdom)

Lite av den utveckling som skett sedan D-hallen byggdes 2008 och som ökat behoven av fler isytor och omklädningsrum vid Coop Norrbotten Arena:
- Luleå Hockey/MSSK tog plats i SDHL 2015/2016
- NIU-utbildning även för flickor sedan 2019/2020
- Damjuniorlag med elitförberedande verksamhet
- Flicklag i olika åldersgrupper
- 500% ökning av antalet aktiva på flicksidan
- 70% ökning av antalet aktiva på pojksidan
- Lokalt hockeygymnasium

Topp-5 licensierade spelare i Sverige
- Västerås, 654
- Luleå Hockey, 642
- Björklöven, 586
- Hanviken, 538
- Färjestad, 535