Lördag Lör 20 Mars Mar
Onsdag Ons 24 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Onsdag Ons 22 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt

Duo förstärker Luleå Hockey/MSSK

24 juni 2020 17:39
Nyhet

Luleå Hockey/MSSK värvar två toppspelare från Brynäs. Det är landslagsmeriterade backen Johanna Olofsson och poängstarka forwarden Michela Cava som bestämt sig för att flytta till Norrbotten för att spela hockey.


29-åriga Johanna Olofsson är en av SDHL:s verkliga veteraner. Hon har redan hunnit med 12 säsonger i vår högsta liga och har varit en del av landslaget sedan 2010/2011. Kombinerat grundserie och SM-slutspel är hon uppe i hela 410 matcher i SDHL.

26-åriga Michela Cava har gjort ett stort intryck i SDHL där hon gjort hela 75 grundseriemål under sina tre säsonger i ligan med Brynäs och Modo. Den högerfattade kanadensiskan har dessutom snittat över en poäng per match i SM-slutspelet.

Bägge spelarna har skrivit på till och med säsongen 2021/2022.

Mikael Forsberg

– Johanna Olofsson har tidigare mest varit känd som en defensivt stark back, men har framför allt under sin tid i Brynäs tagit rejäla kliv framåt i offensiven. Hon är en fysisk spelare som vi känner kommer kunna bidra både offensivt och defensivt för oss i vinter.

– Michela Cava är en fantastisk skridskoåkare som har en väldigt bra spets i sitt spel. Hon har under flera säsonger visat att hon är en riktig poänggörare och kommer ge oss mycket offensiv kraft under säsongen. Dessutom är hon högerskytt vilket vi kommer kunna dra ytterligare nytta av, inte minst i powerplay.

Johanna Olofsson

– Jag brukar alltid säga att jag är norrlänning i hjärtat så jag tror absolut att jag kommer tycka om Luleå som stad. Jag tycker också att just Luleå gjort det extra bra i sin idrottssatsning på damidrott både när det gäller hockeyn och även basketen. Man har dessutom alltid varit en förening i toppen av tabellen och det var kul när Luleå visade intresse. Att få fortsätta utvecklas som spelare i ett konkurrenskraftigt lag tycker jag är viktigt. Sen vill jag självklart vara med och bidra till att vinna!

– Det har alltid varit tuffa och jämna matcher mot Luleå Hockey/MSSK. Varje match har varit fysiskt krävande och utmanande dueller i en mot en situationer. För mig personligen tycker jag alltid att det varit väldigt inspirerande och bland dom roligaste matcherna under säsongen. Därför har jag höga förväntningar inför säsongen, vi har ett bra lag och jag tror och hoppas absolut att vi kommer vara med och slåss om guldet!

Michela Cava

– Jag ser verkligen fram emot att bli en del av Luleå Hockey/MSSK. En organisation som jag hört så mycket bra om, hur de tar hand om sina spelare och det publikstöd som finns. Dessutom är jag en person som älskar att vara utomhus och ser därför fram emot vintermånaderna med dess möjligheter till fiske och att vara ute i naturen.

– Under mina år i SDHL har det känts som att Luleå Hockey/MSSK är laget som alla vill slå, utifrån hur bra man har varit under flera säsonger. Därför har jag stora förväntningar inför det som komma skall, både för egen del och vad vi skall kunna åstadkomma som ett lag. Jag tror att jag kommer kunna utvecklas ytterligare genom att träna och spela med några av de allra bästa spelarna i ligan. Samtidigt som jag hoppas på en tävlingsinriktad atmosfär där vi jobbar tillsammans för att vi skall kunna satsa mot SM-guldet.

Dessutom är det så att Christa Alanko, som spelat alla fem säsongerna med Luleå Hockey/MSSK, går in som assisterande tränare i föreningens damjuniorlag. Det innebär att hon kommer stötta upp Melinda Olsson i skolningen av framtidens spelare i LHF/MSSK.