Inför Djurgården Hockey - Luleå Hockey (30/12)
Publicerad: 2020-12-30
SHL
Vi är framme vid den sista matchen 2020 och för Luleå Hockey väntar Djurgården på bortaplan. Nedan följer fakta och förutsättningar inför matchen.

– Luleå Hockey har vunnit fyra av de fem senaste matcherna, Djurgården har vunnit tre av de fem senaste matcherna.

– Djurgården har vunnit åtta raka matcher på hemmaplan.

– Luleå Hockey har varit ligans mest disciplinerade lag sett till de fem senaste matcherna med totalt nio tvåminutersutvisningar. Djurgården har dragit på sig 21 tvåminutare under samma period vilket är mest i ligan.

– Luleå Hockey har under samma period visat prov på effektivitet i powerplay med fem mål på 15 försök med en effektivitet på 33,33 procent. Djurgården har de fem senaste matcherna en PP-effektivitet på 22,22 procent.

– Luleå Hockey har släppt in två mål på åtta försök i boxplay de fem senaste matcherna med en effektivitet på 75,00 procent. Djurgården har under samma period en BP-procent på 85,00.

– Linus Andersson och Dick Axelsson är Djurgårdens poängmässigt hetaste spelare med sex poäng vardera de fem senaste matcherna. Chris DeSousa, Linus Klasen samt Erik Gustafsson är Luleå Hockeys hetaste offensiva spelare med fem poäng vardera de senaste fem matcherna.

– Luleå Hockey har förlorat de två senaste matcherna borta mot Djurgården. Båda matcherna har dock gått till förlängning.

– De fyra senaste matcherna lagen emellan har slutat 3-2 till något av lagen.

– Inget lag har gjort fler än fyra mål i en match de senaste 29 mötena. December 2011 gjorde Djurgården fem mål då man bortaslog Luleå Hockey 5-4 i förlängning.

LHF Kommunikation Markus Tervamäki