Lördag Lör 20 Mars Mar
Onsdag Ons 24 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Onsdag Ons 22 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt

Bokslut 2020/2021

10 juni 2021 10:55
Nyhet

Luleå Hockey har gjort bokslut för säsongen 2020/2021 och kan konstatera att vi tack vare ett fantastiskt stöd från våra vänner klarat av att hantera en väldigt speciell säsong på ett bra sätt.


Säsongen 2020/21 påverkades kraftigt av den fortfarande pågående pandemin och de restriktioner som den medfört. Omsättningen sjönk från 146 till 108 Mkr, där våra matchintäkter av naturliga skäl stod för den största delen av minskningen.

Föreningen har dock genomfört mycket stora kostnadsbesparingar under säsongen, vilket minskat rörelsens kostnader med ca 25 Mkr. En viktig del i detta har varit att samtliga medarbetare och våra spelare i SHL-laget har gjort löneavståenden under hela säsongen. Övriga viktiga aktiviteter har varit en minskning av bemanningen på kansliet med 20%, uppsägning av alla avtal för omförhandling, avveckling av konsulter samt ett omfattande köpstopp inom ett flertal områden.

Statliga stöd har varit en förutsättning för att vi kunnat överleva effekterna av pandemin. Ett stöd som uppgått till 45% av det totala intäktsbortfallet för säsongen. Och ett minst lika viktigt stöd har kommit från våra partners och supportrar som bland annat efterskänkt exponeringar och säsongskort, utan att få speciellt mycket tillbaka än ett jättestort tack. Det har gjort att vi kunnat bemästra det övriga intäktsbortfallet.

Med detta som bakgrund är vi oerhört stolta över att vi tillsammans kunnat säkra ett positivt resultat för Luleå Hockey på 4,1 Mkr för säsongen 2020/2021. Därmed ökar föreningens egna kapital till 28,3 Mkr och vår likviditet förbättrades från 30 till 45 Mkr per den 30 april 2021.

Mer information om bokslutet presenteras i samband med årsmötet den 24 augusti.

Vi är glada över att vi tidigt tog ansvar för föreningens framtid och att vi gjorde nödvändiga kostnadsbesparingar. Och vi är ödmjukt tacksamma för allt det stöd som vi sett under säsongen. En klar majoritet av alla säsongskort efterskänktes och vi sålde mer än 30 000 stödbiljetter under säsongen. Utan detta stöd skulle vi varit en kraftigt försvagad förening som mött framtida utmaningar.

I stället kan vi i Luleå Hockey nu planera för ett fortsatt genomförande av vår offensiva strategiplan, där styrelsen bland annat har beslutat att säsongens vinst skall investeras i vår sportsliga verksamhet för säsongen 2021/2022.

Vi gör det tillsammans!

Stödet för Luleå Hockey är fortsatt stort i hela länet och bland våra vänner i hela landet. Vi är optimistiska och offensiva i vår ambition att fullt ut utmana i både SHL och SDHL de kommande åren. Sveriges största och mest jämställda hockeyförening ska fortsätta att bidra med glädje och stolthet för alla våra vänner.