• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 Mars Mar
Söndag Sön 17 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep

Fyraårsavtal med svensk OS-back

2 maj 2018 14:10
Nyhet

Under onsdagen presenterade Luleå Hockey att man kontrakterat den 29-årige backen Erik Gustafsson för de kommande fyra säsongerna. Erik kommer närmast från spel i KHL och var Sveriges bäste back i vårens OS-turnering.


Erik Gustafsson lämnade Sverige redan inför säsongen 2007/2008 för att spela universitetshockey i Nordamerika. Därifrån har han sedan tagit sig till NHL där han spelade 100 matcher för Philadelphia Flyers innan han de fyra senaste säsongerna gjort en säsong i Schweiz och tre i KHL.

I och med denna tidiga flytt utomlands kommer Erik att göra sin SHL-debut tillsammans med Luleå Hockey när säsongen 2018/19 sätter igång.

Erik Gustafsson
– Det känns både roligt och inspirerande att flytta upp till Norrbotten och spela med Luleå Hockey. Vi har haft en bra dialog under en längre tid och det kommer bli kul att spela svensk hockey igen. I mig kan LuleåFans vänta sig en spelare som alltid vill vinna och som alltid spelar med stort hjärta – vilket jag hoppas kommer göra att jag passar bra in i Luleå Hockey.

Stefan ”Skuggan” Nilsson
– Vi är väldigt glada över att ha kontrakterat Erik Gustafsson för de kommande fyra säsongerna. I honom får vi in en viktig pusselbit under lång tid framöver. Erik besitter naturliga ledaregenskaper och är dessutom en bra back både offensivt och defensivt – helt enkelt en back på högsta nivå som vi kommer ha mycket nytta av de kommande säsongerna.

Erik Gustafsson kommer spela med tröja 29 i Luleå Hockey.