Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Idag 22 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt

Luleå Hockey knöt inte säcken

19 april 2021 22:31
SM-slutspel HERR

Luleå Hockey hade chansen att avgöra kvartsfinalserien mot Skellefteå AIK men lyckades in knyta säcken. Istället föll Norrbottningarna med 4-3 på hemmaplan och nu väntar en sjunde och avgörande match.


Den första perioden blev jämn där Luleå Hockey nyttjade ett powerplay och tog ledningen genom Juhani Tyrväinen efter 08:41. I den andra perioden fick Luleå Hockey en pangstart med mål redan efter en minut och en sekund då Niklas Olausson lyfte in en målvaktsretur efter avslut från nämnde Tyrväinen. Skellefteå reducerade dock omedelbart och kvitteringen kom sex minuter från pausvilan.

Med vind i seglen tog sedan Skellefteå rejält grepp om matchen genom två mål inom loppet av dryga minut med 4-2-målet vid tidpunkten 09:36. Med två måls underläge fanns det inget annat för Luleå Hockey än att jaga för fulla muggar och med klockan på 16:22 fick Norrbottningarna definitiv kontakt då Chris DeSousa reducerade till 4-3. Med en minut och fyrtioåtta sekunder kvar till full tid kom så den gyllene chansen via en Skellefteåutvisning och med utplockad målvakt satsade hemmalaget allt på ett kort. Men gästerna höll undan, vann matchen med 4-3 och nu väntar en sjunde och avgörande match nere i Skellefteå imorgon tisdag.