• Huvudsponsorer

Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Onsdag Ons 19 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Idag 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Stabil arbetsseger mot Djurgården

29 januari 2015 22:07

Luleå Hockey tog tre poäng borta mot Djurgården och det med besked. En rakt igenom gedigen arbetssinsats gav seger med 3-0.


Viktiga poäng stod på spel när Luleå Hockey gästade Djurgården Hockey i SHL: s 43: e omgång och det var hemmalaget som började bäst. Djurgården med pigga ben och en ursinnig bestämdhet satte hög press på Luleå Hockey-försvaret med målvakten Joel Lassinantti längst bak. Men fem minuter in i matchen sjösatte bröderna Abbott en kontring där backen Chad Billins hakade på och till slut låg pucken i målet efter att Chris Abbott trätt in en målvaktsretur till 0-1.

Just före första periodpaus drog Luleå Hockey på sig två utvisningar i tät följd och man fick inleda den andra perioden i spel tre mot fem i hela en och en halv minut vilket man klarade galant. Ett hårt jobb och en genomstabil Joel Lassinantti såg till att norrbottningarna behöll ledningen och efter 08:26 kom också viktiga 0-2. Hemmalaget blev precis fulltaligt när Cam Abbott tog in pucken mot mål varpå Chris Abbott tryckte in pucken och sitt andra mål för kvällen.

Efter målet mattades Djurgårdens spel av och Luleå Hockey hade full kontroll på händelserna. Man passade även på att öka på till 0-3 i spel fem mot fyra i inledningen av den tredje perioden. Johan Harju klev in och sköt ett rappt maskerat skott i steget som Djurgårdsmålvakten Mantas Armalis inte hann med på.

0-3 som sagt och tack vare poängen har Luleå Hockey åter skaffat sig marginal ner till kvalstrecket samtidigt som man har kontakt med lagen ovanför slutspelsstrecket.