• Huvudsponsorer

Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Idag 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt

Stabil arbetsseger mot Djurgården

29 januari 2015 22:07

Luleå Hockey tog tre poäng borta mot Djurgården och det med besked. En rakt igenom gedigen arbetssinsats gav seger med 3-0.


Viktiga poäng stod på spel när Luleå Hockey gästade Djurgården Hockey i SHL: s 43: e omgång och det var hemmalaget som började bäst. Djurgården med pigga ben och en ursinnig bestämdhet satte hög press på Luleå Hockey-försvaret med målvakten Joel Lassinantti längst bak. Men fem minuter in i matchen sjösatte bröderna Abbott en kontring där backen Chad Billins hakade på och till slut låg pucken i målet efter att Chris Abbott trätt in en målvaktsretur till 0-1.

Just före första periodpaus drog Luleå Hockey på sig två utvisningar i tät följd och man fick inleda den andra perioden i spel tre mot fem i hela en och en halv minut vilket man klarade galant. Ett hårt jobb och en genomstabil Joel Lassinantti såg till att norrbottningarna behöll ledningen och efter 08:26 kom också viktiga 0-2. Hemmalaget blev precis fulltaligt när Cam Abbott tog in pucken mot mål varpå Chris Abbott tryckte in pucken och sitt andra mål för kvällen.

Efter målet mattades Djurgårdens spel av och Luleå Hockey hade full kontroll på händelserna. Man passade även på att öka på till 0-3 i spel fem mot fyra i inledningen av den tredje perioden. Johan Harju klev in och sköt ett rappt maskerat skott i steget som Djurgårdsmålvakten Mantas Armalis inte hann med på.

0-3 som sagt och tack vare poängen har Luleå Hockey åter skaffat sig marginal ner till kvalstrecket samtidigt som man har kontakt med lagen ovanför slutspelsstrecket.