Seger borta mot Leksand
Publicerad: 2018-12-06
SDHL
Luleå Hockey/MSSK vann kvällens bortamatch mot Leksand med 2-1. Gästerna gjorde bägge sina mål i den första perioden.

Det var en spelmässigt ganska jämn förstaperiod i toppmötet, men norrbottningarna kopplade en bit in på perioden greppet om spelet och fick också utdelning för det. 13:41 sköt Nathalie Ferno in 0-1 i öppen kasse efter att Ronja Savolainen dumpat ner pucken bakom mål där sen pucken studsade rätt för gästerna. 0-2 kom sen mindre än minuten senare då Josefine Hoegh Persson fick stå fri framför mål och snyggt la in pucken mellan benen på Leksands-målvakten.

Det var en jämn och tät andra perioden där bägge lagen skapade några hyfsade chanser var. Två bra målvakter höll dock siffrorna nere. I slutet av mittronden var LHF/MSSK ytterst nära att utöka sin ledning då man hade en puck som dansade på mållinjen. Istället gick hemmalaget till kontring och Samantha Hanson fixade 1-2 på ett friläge och det var uddamålsledning för norrbottningarna inför den tredje perioden.

Den blev sen den andra lik där det var jämt och bägge lagen skapade några målchanser var, men två bra målvakter såg till att perioden blev mållös och Luleå Hockey/MSSK inkasserade tre sköna poäng.