Nyförvärv till LHF/MSSK
Publicerad: 2016-02-15

Sent på måndagskvällen blev det klart med ett nyförvärv för Luleå Hockey / MSSK. Det är den danska landslagsspelaren Michelle Weis som förstärker LHF/MSSK i slutspurten av Riksserien och det kommande SM-slutspelet.

19-årige Weis förväntas ansluta till Luleå Hockey / MSSK på onsdagen och eventuellt kommer hon även att göra Riksseriedebut i hemmamatchen samma kväll mot MODO Hockey i Coop Norrbotten Arena.

Michelle Weis, forward LHF/MSSK

- Även om det gick väldigt fort känns det mycket roligt att jag fått den här chansen. Det är verkligen en önskan som nu går i uppfyllelse för mig att komma över och spela med Luleå Hockey / MSSK i Riksserien.

- Extra roligt kommer det bli att spela med Michelle Karvinen igen – vi spelade i samma kedja för några år sedan och hon är i mitt tycke världens främsta spelare.

Fredrik Glader, sportchef och tränare LHF/MSSK

- Michelle är en skridskostark och teknisk spelare som även är utrustad med ett bra målsinne. Hon är en relativt ung och lovande tjej som spelar med det danska landslaget och som vi tror kommer kunna ta nästa steg i sin utveckling tillsammans med oss i Luleå Hockey / MSSK.

- Det vore orättvist mot Michelle att jämföra henne med Emma Nordin – för en spelare som Emma ersätter man inte hur som helst, speciellt inte nära inpå en deadline. Så rekryteringen av Michelle måste ses på längre sikt än bara till det kommande SM-slutspelet.

Samtidigt låter Fredrik Glader meddela att unga backen Emma Eriksson lånas ut till Göteborg HC för att få speltid där - dock kommer hon kunna återvända till LHF/MSSK senare under säsongen.

LHF Kommunikation Robert Hedlund