• Huvudsponsorer

Lördag Lör 20 Mars Mar
Onsdag Ons 24 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr

Säsongen över för Emma Nordin

15 februari 2016 18:01

I förra veckans landskamper knäskadades LHF/MSSK:s forward Emma Nordin så pass allvarligt att säsongen nu är över för hennes del. Närmast väntar en undersökning även av Luleå Hockeys Medical Team innan en plan för hennes rehabilitering kan upprättas.


– Det var en situation efter en tekning där jag blev stängd av en motståndare som träffade mig på knät samtidigt som skridskon fastnade i isen så att hela smällen och tyngden fördes över på mitt knä, berättar Emma Nordin.

Emma genomgick under måndagen en magnetkameraundersökning nere i Stockholm genom landslagets försyn och kommer under tisdagen att träffa Luleå Hockeys Medical Team som får titta på bilderna från undersökningen för att därefter påbörja en rehabiliteringsplan för henne.

– Det här känns verkligen skit, om man får säga det så. För egen del kände jag att jag var på väg mot min absoluta toppsäsong så här långt, samtidigt som vi tillsammans med laget känner att vi är med och slåss om SM-guldet. Plus att det kommer ett VM i Kanada under våren som är något bland det största som vi damspelare kan vara med om, förklarar en besviken Emma.

Emma Nordin kom till LHF/MSSK inför den här säsongen och ligger på tredje plats i Riksseriens poängliga med sina 31 mål och 31 passningspoäng på 31 spelade matcher.

– Det här var sämsta möjliga nyhet att få utifrån att Emma redan gått igenom den här resan en gång. Man ser på henne att hon trivts väldigt bra i vår miljö och att hon har utvecklats till Sveriges främsta forward. Vi kommer att stötta Emma genom det här så att hon fortsätter vara delaktig tillsammans med oss i laget. Vi kommer där att ge henne en del ledaransvar som bygger vidare på hennes roll som en av våra lagkaptener, säger tränare och sportchef Fredrik Glader.

För Luleå Hockey / MSSK återstår det tre mycket viktiga seriematcher den här veckan – där kampen om seriesegern fortsätter. Nästa hemmamatch spelas nu på onsdag kl 19.00 i Coop Norrbotten Arena.