Luleå Hockey nära att hämta ikapp
Publicerad: 2018-11-15
SHL
En stark tredje period var nära att ge poäng men Luleå Hockey fick till slut lämna Vida Arena tomhänta. Detta efter att man förlorat 2-1 borta mot Växjö Lakers under torsdagskvällen.

Luleå Hockey fick ingen vidare start på matchen. Hemmalaget Växjö Lakers tog tag i taktpinnen och höll den perioden genom och satte ett hårt tryck på gästerna som mest fick ägna tiden åt att freda det egna målet. Lakers vann skotten med 10-3 och gick också till första pausvilan med ledning 1-0.

I den andra perioden lyfte sig norrbottningarna en aning men fortfarande utan att hota framåt under några längre perioder. Istället ökade hemmalaget på till 2-0, tre minuter in i perioden och efter två spelade perioder såg Lakers ledning tämligen stabil ut.

Då kom Luleå Hockey ut som nästan ett nytt lag till den tredje perioden. Norrbottningarna åkte skridskor, träffade rätt med passningarna och pressade motståndarna över hela isen vilket också ändrade matchbilden helt. Nu var det gästerna som kontrollerade händelserna och tryckte på för en reducering men ett så annars effektivt Luleå Hockey hade svårt att få utdelning i den tredje perioden. När målet kom så var det lite väl sent, klockan på 17:18 då Petter Emanuelsson smällde in reduceringen direkt efter vunnen tekning från centerkollegan Jack Connolly. Norrbottningarna gjorde ändock ett tappert försök att forcera fram en kvittering men utan framgång den här kvällen.