Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Idag 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Måndag Mån 6 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan

Luleå Hockey vände och vann igen

19 december 2020 17:55
SHL

Luleå Hockey hamnade på nytt i ett tvåmålsunderläge mot Oskarshamn men vände på steken och vann 5-2. Detta efter att man gjort fyra mål inom loppet av 02:27 i den andra perioden.


Det var andra mötet på tre dagar mellan Luleå Hockey och Oskarshamn som under lördagen möttes nere i Småland. Och Norrbottningarna fick ingen bländande start på matchen där man inte riktigt hittade tempo eller tajming och man gick till underläge 1-0 efter den första perioden.

I den andra perioden kom Luleå Hockey som ett helt nytt lag då man visade upp både intensitet och skärpa i spelet. Typiskt nog så kom kallduschen fem minuter in i perioden då Oskarshamn stack emellan på en kontring och ökade på till 2-0. Men det var som att gästerna bara hade bestämt sig att inte låta sig slås ned av målet utan fortsatte att trycka på och fick själva utdelning ganska omgående. 2-1 Chris DeSousa, 2-2 Einar Emanuelsson i powerplay, 2-3 Jonas Berglund och så kvällens snyggaste mål till 2-4 då Jack Connolly avslutade ett klapp-klapp-anfall flankerad av Filip Hållander och Petter Emanuelsson. Fyra mål inom loppet av 02:27.

Resten av matchen stängde Luleå Hockey effektivt igen och allt som allt tillät man totalt tretton skott mot det egna målet i den andra och tredje perioden. Knappt tolv minuter från slutet gjorde Norrbottningarna sitt andra mål i powerplay på lika många försök då Niklas Olausson slog in en målvaktsretur till 2-5 vilket också blev slutresultat.

Med det tar Luleå Hockey ett kort juluppehåll och gör det med tre raka vinster i bagaget.