Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Luleå Hockey vände och vann igen

19 december 2020 17:55
SHL

Luleå Hockey hamnade på nytt i ett tvåmålsunderläge mot Oskarshamn men vände på steken och vann 5-2. Detta efter att man gjort fyra mål inom loppet av 02:27 i den andra perioden.


Det var andra mötet på tre dagar mellan Luleå Hockey och Oskarshamn som under lördagen möttes nere i Småland. Och Norrbottningarna fick ingen bländande start på matchen där man inte riktigt hittade tempo eller tajming och man gick till underläge 1-0 efter den första perioden.

I den andra perioden kom Luleå Hockey som ett helt nytt lag då man visade upp både intensitet och skärpa i spelet. Typiskt nog så kom kallduschen fem minuter in i perioden då Oskarshamn stack emellan på en kontring och ökade på till 2-0. Men det var som att gästerna bara hade bestämt sig att inte låta sig slås ned av målet utan fortsatte att trycka på och fick själva utdelning ganska omgående. 2-1 Chris DeSousa, 2-2 Einar Emanuelsson i powerplay, 2-3 Jonas Berglund och så kvällens snyggaste mål till 2-4 då Jack Connolly avslutade ett klapp-klapp-anfall flankerad av Filip Hållander och Petter Emanuelsson. Fyra mål inom loppet av 02:27.

Resten av matchen stängde Luleå Hockey effektivt igen och allt som allt tillät man totalt tretton skott mot det egna målet i den andra och tredje perioden. Knappt tolv minuter från slutet gjorde Norrbottningarna sitt andra mål i powerplay på lika många försök då Niklas Olausson slog in en målvaktsretur till 2-5 vilket också blev slutresultat.

Med det tar Luleå Hockey ett kort juluppehåll och gör det med tre raka vinster i bagaget.