Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Joel Lassinantti är förbi Jarmo Myllys

6 januari 2022 16:43
SHL

Joel Lassinantti är nu historisk. Målvakten räddade samtliga 38 skott borta mot Frölunda och höll med det nollan för 36: e gången i Luleå Hockey. Med det har Lassinantti slagit Jarmo Myllys 20 år gamla klubbrekord i hållna nollor.


Joel Lassinantti är nu ensam herre på täppan. Så sent som under mellandagarna tangerade han Jarmo Myllys klubbrekord i antal hållna nollor efter storspel borta mot Färjestad och borta mot Frölunda kom så ännu en nolla. 38 räddade skott, en ny stormatch och noll insläppta mål innebar nolla nummer 36 i Luleå Hockey för Joel Lassinantti som nu passerat barndomsidolen i antal hållna nollor.

Matchen var annars en sextio minuter lång dragkamp mellan två lag som stod upp bra och höll varandra på utsidan. Sett över matchen var det dock hemmalaget som spenderade mest tid i anfallszon, sköt flest skott och skapade framförallt farliga i chanser i powerplay. En spelform som Norrbottningarna inte fick prova på under matchen.

Det enda målet föll halvvägs in i den andra perioden då Pontus Själin skickade in pucken igenom trafiken framför Frölundamålet och hela vägen in bakom Frölundamålvakten. Laget i övrigt stod för en fin kämpainsats och längst bak i målet hade Lassinantti bestämt sig för att slå det där rekordet. 38 räddningar är helt klart en värdig insats att gå om Mannen Som Går På Vatten.