• Huvudsponsorer

Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Torsdag Tor 27 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Lördag Lör 29 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Fredag Fre 11 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Söndag Sön 20 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Fredag Fre 25 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Onsdag Ons 30 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb

Lassinantti nollade Skellefteå

3 november 2018 20:46
SHL

Joel Lassinantti räddade 35 skott och höll nollan då Luleå Hockey bortabesegrade Skellefteå AIK under lördagskvällen. Erik Gustafsson prickade in matchens enda mål i den första perioden och slutresultatet skrevs alltså till 0-1.


Luleå Hockey stod för en ny arbetsinsats av högsta rang och laget gjorde i det närmaste en prickfri insats i försvarsspelet. Som grädde på moset visade målvakten Joel Lassinantti upp ett hundraprocentigt fokus och när allt det klickar så blir norrbottningarna svåra att få hål på. Och mycket riktigt, Luleå Hockey och Joel Lassinantti släppte inte några puckar förbi sig och nollade alltså Skellefteå på bortaplan i en väldigt kampfylld match.

Den första perioden var spelmässigt den jämnaste och det var där matchavgörandet föll då Erik Gustafsson skickade iväg ett skott som letade sig in genom trafiken och in i mål efter 14:40. I den andra och tredje perioden hade Skellefteå mer puck än gästerna och västerbottningarna sköt även fler skott mot mål men samtidigt höll Luleå Hockey effektivt motståndarna på utsidan och antalet bra skottlägen för Skellefteå kunde nog räknas på en hand.

Segern innebär att norrbottningarna kliver upp på en förstaplats i tabellen, med en match mer spelad än Djurgården som återfinns inom tre poängs räckvidd, nu när SHL tar paus för landslagsspel.