Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Idag 22 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt

Lassinantti nollade Skellefteå

3 november 2018 20:46
SHL

Joel Lassinantti räddade 35 skott och höll nollan då Luleå Hockey bortabesegrade Skellefteå AIK under lördagskvällen. Erik Gustafsson prickade in matchens enda mål i den första perioden och slutresultatet skrevs alltså till 0-1.


Luleå Hockey stod för en ny arbetsinsats av högsta rang och laget gjorde i det närmaste en prickfri insats i försvarsspelet. Som grädde på moset visade målvakten Joel Lassinantti upp ett hundraprocentigt fokus och när allt det klickar så blir norrbottningarna svåra att få hål på. Och mycket riktigt, Luleå Hockey och Joel Lassinantti släppte inte några puckar förbi sig och nollade alltså Skellefteå på bortaplan i en väldigt kampfylld match.

Den första perioden var spelmässigt den jämnaste och det var där matchavgörandet föll då Erik Gustafsson skickade iväg ett skott som letade sig in genom trafiken och in i mål efter 14:40. I den andra och tredje perioden hade Skellefteå mer puck än gästerna och västerbottningarna sköt även fler skott mot mål men samtidigt höll Luleå Hockey effektivt motståndarna på utsidan och antalet bra skottlägen för Skellefteå kunde nog räknas på en hand.

Segern innebär att norrbottningarna kliver upp på en förstaplats i tabellen, med en match mer spelad än Djurgården som återfinns inom tre poängs räckvidd, nu när SHL tar paus för landslagsspel.