Lassinantti nollade Skellefteå
Publicerad: 2018-11-03
SHL
Joel Lassinantti räddade 35 skott och höll nollan då Luleå Hockey bortabesegrade Skellefteå AIK under lördagskvällen. Erik Gustafsson prickade in matchens enda mål i den första perioden och slutresultatet skrevs alltså till 0-1.

Luleå Hockey stod för en ny arbetsinsats av högsta rang och laget gjorde i det närmaste en prickfri insats i försvarsspelet. Som grädde på moset visade målvakten Joel Lassinantti upp ett hundraprocentigt fokus och när allt det klickar så blir norrbottningarna svåra att få hål på. Och mycket riktigt, Luleå Hockey och Joel Lassinantti släppte inte några puckar förbi sig och nollade alltså Skellefteå på bortaplan i en väldigt kampfylld match.

Den första perioden var spelmässigt den jämnaste och det var där matchavgörandet föll då Erik Gustafsson skickade iväg ett skott som letade sig in genom trafiken och in i mål efter 14:40. I den andra och tredje perioden hade Skellefteå mer puck än gästerna och västerbottningarna sköt även fler skott mot mål men samtidigt höll Luleå Hockey effektivt motståndarna på utsidan och antalet bra skottlägen för Skellefteå kunde nog räknas på en hand.

Segern innebär att norrbottningarna kliver upp på en förstaplats i tabellen, med en match mer spelad än Djurgården som återfinns inom tre poängs räckvidd, nu när SHL tar paus för landslagsspel.