• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Februari Feb
Onsdag Ons 27 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Fredag Fre 1 Mars Mar
Lördag Lör 2 Mars Mar
Söndag Sön 3 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Onsdag Ons 13 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Söndag Sön 17 Mars Mar
Idag 20 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr

Lassinantti nollade Skellefteå

3 november 2018 20:46
SHL

Joel Lassinantti räddade 35 skott och höll nollan då Luleå Hockey bortabesegrade Skellefteå AIK under lördagskvällen. Erik Gustafsson prickade in matchens enda mål i den första perioden och slutresultatet skrevs alltså till 0-1.


Luleå Hockey stod för en ny arbetsinsats av högsta rang och laget gjorde i det närmaste en prickfri insats i försvarsspelet. Som grädde på moset visade målvakten Joel Lassinantti upp ett hundraprocentigt fokus och när allt det klickar så blir norrbottningarna svåra att få hål på. Och mycket riktigt, Luleå Hockey och Joel Lassinantti släppte inte några puckar förbi sig och nollade alltså Skellefteå på bortaplan i en väldigt kampfylld match.

Den första perioden var spelmässigt den jämnaste och det var där matchavgörandet föll då Erik Gustafsson skickade iväg ett skott som letade sig in genom trafiken och in i mål efter 14:40. I den andra och tredje perioden hade Skellefteå mer puck än gästerna och västerbottningarna sköt även fler skott mot mål men samtidigt höll Luleå Hockey effektivt motståndarna på utsidan och antalet bra skottlägen för Skellefteå kunde nog räknas på en hand.

Segern innebär att norrbottningarna kliver upp på en förstaplats i tabellen, med en match mer spelad än Djurgården som återfinns inom tre poängs räckvidd, nu när SHL tar paus för landslagsspel.