Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Idag 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Måndag Mån 6 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan

Luleå Hockey kopplar greppet om matchserien

17 april 2021 17:48
SM-slutspel HERR

Luleå Hockey kopplade greppet om kvartsfinalserien mot Skellefteå AIK. Detta genom seger 5-1 borta i den femte matchen och Norrbottningarna har nu överläge 3-2 i serien.


Den första perioden blev jämn och de första tio minuterna kan liknas vid en lång armbrytning där båda parter före vrida till sig övertaget. Och det var Luleå Hockey som hade marginalerna med sig. 13:35 in i perioden kom Norrbottningarna i ett anfall där pucken hamnade rakt i famnen på en Skellefteå-back som spelade vidare pucken i sidled men inte bättre än att den hamnade hos Chris DeSousa som rakade in 1-0 till gästerna. Två minuter från pausvilan dumpade Isac Brännström ner i hörnet för Niklas Olausson att jaga och det utfallet blev det bästa. Skellefteåbacken fick nämligen inte tag i pucken och Olausson uppfattade situationen blixtsnabbt, spelade vidare pucken till Juhani Tyrväinen som stötte in 2-0.

Själva spelet var fortsatt jämnt i den andra perioden men efter drygt fem minuter fick Luleå Hockey chansen i spel fem mot fyra och direkt på tekning så gick klubban av för en Skellefteåspelare. Det gav Nils Lundkvist gott om tid att kliva in och sikta och ett slagskott senare var 3-0 ett faktum. Goda råd var förstås dyra för hemmalaget som inte hade annat än att chansa framåt och i en spelvändning kunde Carl Mattsson göra 4-0 på passning av Radek Musik. Skellefteå fick dock livsviktig kontakt genom reducering till 4-1 minuten från andra pausvilan.

Den tredje perioden var sedan sex min gammal då Luleå ökade på till 5-1 med ett nytt mål i powerplay då Nils Lundkvist direktsköt in sitt andra mål i matchen. Återstoden av tiden blev sedan utan några fler mål men matchen hettade till vid flera tillfällen då bägge lagen både gav och tog tjuvsmällar.

Luleå Hockey har nu kopplat grepp om matchserien med siffrorna 3-2. Kvartsfinal #6 spelas i Coop Norrbotten Arena på måndag med start 20:00.