Lördag Lör 20 Mars Mar
Onsdag Ons 24 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Onsdag Ons 22 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt

OS-kvalet avgörs i Luleå

7 juni 2021 10:00
Nyhet

Härliga nyheter! I november är det dags för OS-kval för Damkronorna och spelplats blir vår hemmaplan Coop Norrbotten Arena.


Den 4 februari 2022 invigs OS i Peking och den 11 november 2021 inleds kvalet som avgör vilken nation som tar sig till OS-turneringen. Damkronorna ställs mot Frankrike, Slovakien och ytterligare en kvalificerad nation. Kvalet arrangeras av IIHF och Svenska Ishockeyförbundet tillsammans med Luleå Hockey i Coop Norrbotten Arena.

Peter Jidström, Luleå Hockey
- Det känns otroligt kul och spännande att OS-kvalet hamnar i Luleå i november. Luleå är damhockeyns huvudstad. Så, vi hoppas på att alla restriktioner är borta då och att det blir en verklig publikfest.

Olof Östblom, Svenska Ishockeyförbundet
- Med en inställd VM-turnering för Damkronorna under säsongen 2020/2021 har OS-kvalet varit en tydlig målsättning för Svenska Ishockeyförbundet och ledarstaben under de samlingar som vi genomfört. Det känns inspirerande att få arrangera OS-kvalet på hemmaplan och i samarbete med Luleå Hockey som visat ett engagemang kring arrangemanget och flick- och damhockeyn i stort.

Åsa Edlund Jönsson, SVT
- OS-kvalet blir Damkronornas viktigaste turnering under 2021. Här får landslaget en chans att på hemmaplan spela sig in i hockeyns finrum, OS i Peking, och vi på SVT ser fram emot att visa detta nervkittlande kval, säger Åsa Edlund Jönsson, sportchef på SVT.

För alla som inte har möjlighet att se OS-kvalet på plats i Coop Norrbotten Arena så kommer matcherna kunna följas via SVT:s kanaler.