• Huvudsponsorer

Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Söndag Sön 25 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Fredag Fre 13 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Onsdag Ons 18 November Nov

Fabulöse Fabricius sänkte HV71

17 januari 2019 21:43
SHL

Karl Fabricius hade stor show då Luleå Hockey gästade HV71 under torsdagen. Anfallaren stod för två mål och en assist i Norrbottningarnas 4-0-seger.


Första perioden var jämn med två lag som kämpade om att sno åt sig stafettpinnen i matchen. Lagen såg också ut att gå till den första periodpausen mållösa men en blixtsnabb kontring gav gästerna, med drygt en minut kvar att spela, psykologiskt viktiga 1-0. Karl Fabricius bröt en HV71-passning i egen zon, lyfte pucken på yta till Robin Kovács som slet sig loss i ett friläge för att kyligt runda målvakten.

I den andra perioden handlade sedan det mesta om Karl Fabricius. Tre minuter in i perioden fick Luleå Hockey chansen i powerplay och Karl Fabricius styrde snyggt in backskottet från Erik Gustafsson men målet blev bortdömt efter videokontroll. Fabricius spottade i näven och fortsatte på den inslagna vägen och några minuter senare kom så ett regelrätt mål då anfallaren rundade HV-kassen och avslutade med en backhand som smet in under målvakten. Halvvägs in i perioden fick Norrbottningarna ännu en chans i spel fem mot fyra och då slog Karl Fabricius till inge med sitt andra mål för kvällen till 3-0 för gästerna som kopplade ett järngrepp om matchen.

HV71 visade friska tag i slutet av den andra perioden men längst bak så stod Joel Lassinantti för några högkaratiga räddningar och nekade hemmalaget från att skriva in sig i målprotokollet. I den tredje perioden blev det desto lugnare för nämnde Lassinantti då Luleåförsvaret motade hemmalagets försök till anfall på ett exemplariskt sätt och släppte bara fyra skott emot eget mål. När HV71 tog ut målvakten i slutet av matchen kunde Einar Emanuelsson fastställa resultatet till 4-0 efter att elegant dribblat sig igenom hela vägen från egen zon fram till målet.

Med segern gör Luleå Hockey ett litet ryck i toppen av tabellen och avståndet till Färjestad och Frölunda närmast i tabellen är nu fyra poäng. Just Färjestad väntar Luleå Hockey på lördag hemma i Coop Norrbotten Arena.