• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Söndag Sön 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Fredag Fre 13 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Onsdag Ons 18 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Tisdag Tis 24 November Nov

Klart med backförstärkning

13 januari 2020 20:20
Nyhet

Under måndagen blev det klart att Luleå Hockey värvar en back med meriter från både NHL och KHL inför avslutningen av säsongen. En spelare som genomfört en omfattande rehabilitering och som nu är redo för spel igen.


Yohann Auvitu är en fransk landslagsback som flyttade till Finland som junior och som spelat åtta säsonger i vårt östra grannland och som de senaste säsongerna spelat i både NHL och KHL. Dock skadade han sig för ungefär ett år sedan och har efter sin operation rehabiliterat sig och är nu redo att avsluta säsongen tillsammans med Luleå Hockey.

Stefan ”Skuggan” Nilsson, General Manager

– Det känns spännande att Yohann kommer in i laget inför avslutningen av grundserien och det efterföljande SM-slutspelet. Han är en rutinerad tvåvägsback som när han väl är inne i allt kommer att kunna spela både numerära över- och underlägen.

– Han opererades för nästan ett år sedan och har inte spelat några matcher sedan dess. Så vi kommer ge honom tid att träna ikapp och komma in i både matchtempo och vårt spel. Vi tänker långsiktigt med honom och känner att det här är en jättebra chans för både Luleå Hockey och för honom att få avsluta säsongen tillsammans.

Yohann Auvitu, back

– Det känns jättekul att få avsluta säsongen tillsammans med Luleå Hockey. Jag har sett de senaste matcherna som laget har spelat och ser verkligen fram emot att ansluta till laget för att komma igång med både träningar och matcher.

– Och det är en sak jag verkligen vet efter ett år utan matcher och det är att jag är riktigt sugen på att få spela hockey igen. Jag har tränat på bra på egen hand men vet samtidigt att det kommer ta lite tid att hitta tillbaka till känslan och att komma in i samma matchtempo som alla andra. Så det gäller att vara både tålmodig och smart till en början.

– Luleå Hockey har gjort en väldigt bra säsong och jag ser verkligen fram emot att vara en del av det som komma skall när allt kommer att avgöras under våren.

Yohann Auvitu kommer spela för Luleå Hockey i tröja 81.