Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Sjunde raka bortasegern för Luleå Hockey

16 februari 2019 20:42
SHL

Luleå Hockey bygger vidare på sin fina bortasvit då man under lördagen besegrade Mora med 2-1 efter förlängning. Norrbottningarna har med det nu sju raka segrar på bortaplan.


Det blev en svängig match då Luleå Hockey gästade Mora IK under lördagskvällen med ett spel som böljade fram och tillbaka. Långa stunder kändes det som att just den matchkaraktären passade hemmalaget bättre men det var gästerna som öppnade målskyttet. Ett misstag i egen zon från Mora gav Robin Kovács fri lejd men Luleåanfallaren lyckades inte överlista målvakten. Lyckligtvis så studsade skottreturen rakt ut till en framstörtande Niklas Olausson som kallt lyfte in 0-1 och sitt fjortonde mål för säsongen. Målet efter 05:29 men bägge lagen gick till första pausvilan med ställning 1-1 då Mora kvitterat fem minuter från periodslut.

I den andra perioden tog hemmalaget över matchen, vann skotten med 11-4 och ställde gästerna på prov. Men då klev målvakten Joel Lassinantti fram med ett antal högkvalificerade ingripanden och lägg därtill ett uppoffrande försvarsspel från övriga lagkamrater och Luleå Hockey hade med sig, kanske inte helt rättvist, men ändå 1-1 efter två perioder.

I den tredje perioden var det så gästerna som tog över mer och mer och hade flertalet fina chanser att åter ta ledningen i matchen som dock slutade oavgjort i ordinarie tid. I förlängningen utnyttjade Luleå Hockey sedan på nytt ett misstag från Moraförsvaret som den här gången gav Petter Emanuelsson gott om tid att sikta och skjuta och det gjorde den Kirunafostrade anfallaren med den äran och pricksköt in 2-1 till gästerna. Med det så bygger också Luleå Hockey vidare på sin segersvit på bortaplan som nu är uppe i sju matcher.