• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 10 November Nov
Fredag Fre 13 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Onsdag Ons 18 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Tisdag Tis 24 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Söndag Sön 29 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Söndag Sön 6 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Söndag Sön 13 December Dec
Torsdag Tor 17 December Dec
Lördag Lör 19 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Tisdag Tis 29 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec

Sjunde raka bortasegern för Luleå Hockey

16 februari 2019 20:42
SHL

Luleå Hockey bygger vidare på sin fina bortasvit då man under lördagen besegrade Mora med 2-1 efter förlängning. Norrbottningarna har med det nu sju raka segrar på bortaplan.


Det blev en svängig match då Luleå Hockey gästade Mora IK under lördagskvällen med ett spel som böljade fram och tillbaka. Långa stunder kändes det som att just den matchkaraktären passade hemmalaget bättre men det var gästerna som öppnade målskyttet. Ett misstag i egen zon från Mora gav Robin Kovács fri lejd men Luleåanfallaren lyckades inte överlista målvakten. Lyckligtvis så studsade skottreturen rakt ut till en framstörtande Niklas Olausson som kallt lyfte in 0-1 och sitt fjortonde mål för säsongen. Målet efter 05:29 men bägge lagen gick till första pausvilan med ställning 1-1 då Mora kvitterat fem minuter från periodslut.

I den andra perioden tog hemmalaget över matchen, vann skotten med 11-4 och ställde gästerna på prov. Men då klev målvakten Joel Lassinantti fram med ett antal högkvalificerade ingripanden och lägg därtill ett uppoffrande försvarsspel från övriga lagkamrater och Luleå Hockey hade med sig, kanske inte helt rättvist, men ändå 1-1 efter två perioder.

I den tredje perioden var det så gästerna som tog över mer och mer och hade flertalet fina chanser att åter ta ledningen i matchen som dock slutade oavgjort i ordinarie tid. I förlängningen utnyttjade Luleå Hockey sedan på nytt ett misstag från Moraförsvaret som den här gången gav Petter Emanuelsson gott om tid att sikta och skjuta och det gjorde den Kirunafostrade anfallaren med den äran och pricksköt in 2-1 till gästerna. Med det så bygger också Luleå Hockey vidare på sin segersvit på bortaplan som nu är uppe i sju matcher.