Lördag Lör 29 Oktober Okt
Söndag Sön 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Tisdag Tis 15 November Nov
Onsdag Ons 16 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Söndag Sön 20 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Söndag Sön 27 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Söndag Sön 11 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Tisdag Tis 20 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Torsdag Tor 29 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan

Urstark avslutning gav tre poäng

18 februari 2020 21:46
SHL

Luleå Hockey såg ut att gå mot förlust men tog tre poäng tack vare en urstark avslutning på matchen hemma mot Malmö Redhawks. Norrbottningarna vann till slut med 4-3 efter två sena mål.


Det var verkligen en match med många ansikten då Luleå Hockey tog emot Malmö Redhawks under tisdagen. Norrbottningarna fick en fin start på matchen, hade bra kontroll på händelserna i den första perioden och gick till pausvila i ledning 1-0. Målskytt Jack Connolly som var på rätt plats och trädde in pucken i målet efter att Karl Fabricius vunnit kampen framför målet.

I inledningen av den andra perioden turades lagen att göra varsitt mål och efter Malmös kvittering återtog Luleå Hockey ledningen till 2-1 via ett mål i powerplay. Ett nästan identiskt mål som det första där hemmaspelarna vann kampen framför motståndarmålet och Jack Connolly dök åter upp på rätt ställe. Efter det vände matchen hastigt och lustigt då Norrbottningarna drog på sig tre utvisningar i följd och på två av dessa så passade gästerna på att göra både 2-2 och 2-3.

I den tredje perioden hade sedan Luleå Hockey till en början svårt att komma in i matchen men efter powerbreak så väcktes något hos Norrbottningarna. Hemmalaget tryckte tillbaka Malmö och skotten ven runt gästernas målvakt och under några få minuter så kunde man räkna till hela tre stolpträffar för hemmalaget. Känslan var inte om utan när kvitteringen skulle komma och utdelning fick man också. Petter Emanuelsson höll sig framme vid motståndarmålet och skickade in kvitteringen med 01:43 kvar att spela.

Avslutningen på matchen blev sedan en smula märklig. Malmö slog en icingpuck vid tiden 18:49 och blev sedan utvisade för delay of game på den efterföljande tekningingen och inte nog med det, gästerna drog dessutom på sig ytterligare en utvisning för abuse of officials i samma veva och Luleå Hockey fick avsluta matchen i spel fem mot tre. Sju sekunder från slutet så bombade sedan Erik Gustafsson in 4-3 med ett skott som ekade över hela Norrbotten och sköt med det hem matchen till sitt Luleå Hockey.