Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Urstark avslutning gav tre poäng

18 februari 2020 21:46
SHL

Luleå Hockey såg ut att gå mot förlust men tog tre poäng tack vare en urstark avslutning på matchen hemma mot Malmö Redhawks. Norrbottningarna vann till slut med 4-3 efter två sena mål.


Det var verkligen en match med många ansikten då Luleå Hockey tog emot Malmö Redhawks under tisdagen. Norrbottningarna fick en fin start på matchen, hade bra kontroll på händelserna i den första perioden och gick till pausvila i ledning 1-0. Målskytt Jack Connolly som var på rätt plats och trädde in pucken i målet efter att Karl Fabricius vunnit kampen framför målet.

I inledningen av den andra perioden turades lagen att göra varsitt mål och efter Malmös kvittering återtog Luleå Hockey ledningen till 2-1 via ett mål i powerplay. Ett nästan identiskt mål som det första där hemmaspelarna vann kampen framför motståndarmålet och Jack Connolly dök åter upp på rätt ställe. Efter det vände matchen hastigt och lustigt då Norrbottningarna drog på sig tre utvisningar i följd och på två av dessa så passade gästerna på att göra både 2-2 och 2-3.

I den tredje perioden hade sedan Luleå Hockey till en början svårt att komma in i matchen men efter powerbreak så väcktes något hos Norrbottningarna. Hemmalaget tryckte tillbaka Malmö och skotten ven runt gästernas målvakt och under några få minuter så kunde man räkna till hela tre stolpträffar för hemmalaget. Känslan var inte om utan när kvitteringen skulle komma och utdelning fick man också. Petter Emanuelsson höll sig framme vid motståndarmålet och skickade in kvitteringen med 01:43 kvar att spela.

Avslutningen på matchen blev sedan en smula märklig. Malmö slog en icingpuck vid tiden 18:49 och blev sedan utvisade för delay of game på den efterföljande tekningingen och inte nog med det, gästerna drog dessutom på sig ytterligare en utvisning för abuse of officials i samma veva och Luleå Hockey fick avsluta matchen i spel fem mot tre. Sju sekunder från slutet så bombade sedan Erik Gustafsson in 4-3 med ett skott som ekade över hela Norrbotten och sköt med det hem matchen till sitt Luleå Hockey.