Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Stabil insats gav tre derbypoäng

15 januari 2022 20:28
SHL

Luleå Hockey tog tre poäng hemma mot Skellefteå under lördagen. Detta efter en överlag stabil insats i en match som slutade 4-2.


Luleå Hockey fick en flygande start på matchen där man tog kommandot direkt och redan efter tre minuter kom öppningsmålet och det på en aningen tilltrasslad situation. En Skellefteåförsvarare försökte spela iväg pucken i egen zon men trissan tog på Brendan Shinnimin och studsade fram till Jack Connolly som stod helt fri framför målet. Connolly tackade, bugade och sköt in 1-0. Matchbilden tog sedan en tvär vändning via två Luleåutvisningar varpå gästerna kvitterade till 1-1 vilket också var resultat i första paus.

Luleå Hockey öppnade sedan den andra perioden med en ny utvisning efter tre spelade minuter men ett påpassligt agerande av Isac Brännström och Connolly gav den sistnämnda ett friläge och några sekunder senare lyste 2-1 på tavlan. Mål i boxplay och Connollys andra fullträff för kvällen. När Norrbottningarna sen fick chansen i powerplay halvvägs in i matchen så drog man ifrån till 3-1 genom Erik Gustafsson som sköt samtidigt som Linus Fröberg gjorde en företagsam insats framför motståndarmålet. Luleå Hockey hade sedan en bra kontroll på matchen och såg ut att kunna bevaka hem segern men det blev ändå spännande i slutet. För med drygt tre minuter kvar att spela så gjorde Skellefteå mål och i samma spelsekund drog Luleå Hockey på sig en utvisning. Både reducering och ett gyllene kvitteringsläge för gästerna i en handvändning. Västerbottningarna fick också en jättechans i sitt numerära överläge med en passning rakt över mitten till ett direktskott men Jesper Wallstedt i Luleåmålet visade följsamhet och räddade via en fin sidledsförflyttning.

Med utvisningen avklarad kunde sedan Isac Brännström lyfta in 4-2 i tom kasse vilket alltså blev slutresultat. Allt som allt en stabil match av Luleå Hockey även om det blev onödigt spännande i slutet.