Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Söndag Sön 16 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Onsdag Ons 19 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Måndag Mån 7 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb

Övertidsseger hemma mot Oskarshamn

27 februari 2020 21:21
SHL

Det satt hårt inne men till slut vann Luleå Hockey hemma mot IK Oskarshamn under torsdagen. Konstantin Komarek pricksköt in avgörande 4-3 i förlängning.


Luleå Hockey hade svårt att komma igång sådär riktigt ordentligt i inledningen av matchen mot Oskarshamn. Detta sett till spelet i alla fall för målnollan spräckte hemmalaget redan efter 04:18. Daniel Sondell skickade iväg en puck över hela spelplanen och trissan studsade i kortplanket och rakt in framför gästernas mål. Väl där hann Noel Gunler först på pucken, upphävde med det icingen och klappade till direkt på studsen till 1-0. Den glädjen blev dock inte allt för långvarig då Oskarshamn kvitterade halvvägs in i perioden och det fullt rättvist.

Fem minuter in i den andra perioden så kom även 1-2 och gästerna hade hastigt och lustigt vänt på matchen men Norrbottningarnas och framförallt Arttu Ilomäkis replikering var omedelbar. Den finländske centern som var tillbaka efter sjukfrånvaro åkte med pucken i egen majestät, hela vägen från egen zon fram till skottläge och pricksköt kallt in kvitteringen, detta 32 sekunder efter Oskarshamns ledningsmål.

Den tredje perioden var endast 47 sekunder gammal när det var dags för en annan finländare – Juhani Tyrväinen – att kliva fram då Tyrväinen, fri på högerkanten, pricksköt in 3-2 via ribban och där och då var känslan att Luleå Hockey äntligen brutit till sig matchen. Men skam den som ger sig och knappt fyra minuter från slutet kämpade och slet Oskarshamn in ännu en kvittering och matchen gick till förlängning.

Väl där så drog gästerna på sig en utvisning, en kostsam sådan skulle det visa sig, då Konstantin Komarek siktade och sköt in segerpucken till 4-3. Detta efter att powerplayenheten spelat runt i anfallszon på ett fint sätt, vilket till slut föranledde segermålet.