Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Tisdag Tis 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt

Övertidsseger hemma mot Oskarshamn

27 februari 2020 21:21
SHL

Det satt hårt inne men till slut vann Luleå Hockey hemma mot IK Oskarshamn under torsdagen. Konstantin Komarek pricksköt in avgörande 4-3 i förlängning.


Luleå Hockey hade svårt att komma igång sådär riktigt ordentligt i inledningen av matchen mot Oskarshamn. Detta sett till spelet i alla fall för målnollan spräckte hemmalaget redan efter 04:18. Daniel Sondell skickade iväg en puck över hela spelplanen och trissan studsade i kortplanket och rakt in framför gästernas mål. Väl där hann Noel Gunler först på pucken, upphävde med det icingen och klappade till direkt på studsen till 1-0. Den glädjen blev dock inte allt för långvarig då Oskarshamn kvitterade halvvägs in i perioden och det fullt rättvist.

Fem minuter in i den andra perioden så kom även 1-2 och gästerna hade hastigt och lustigt vänt på matchen men Norrbottningarnas och framförallt Arttu Ilomäkis replikering var omedelbar. Den finländske centern som var tillbaka efter sjukfrånvaro åkte med pucken i egen majestät, hela vägen från egen zon fram till skottläge och pricksköt kallt in kvitteringen, detta 32 sekunder efter Oskarshamns ledningsmål.

Den tredje perioden var endast 47 sekunder gammal när det var dags för en annan finländare – Juhani Tyrväinen – att kliva fram då Tyrväinen, fri på högerkanten, pricksköt in 3-2 via ribban och där och då var känslan att Luleå Hockey äntligen brutit till sig matchen. Men skam den som ger sig och knappt fyra minuter från slutet kämpade och slet Oskarshamn in ännu en kvittering och matchen gick till förlängning.

Väl där så drog gästerna på sig en utvisning, en kostsam sådan skulle det visa sig, då Konstantin Komarek siktade och sköt in segerpucken till 4-3. Detta efter att powerplayenheten spelat runt i anfallszon på ett fint sätt, vilket till slut föranledde segermålet.