• Huvudsponsorer

"Blir en tajt match igen"

24 maj 2018 21:37
Herr

Oscar Engsund efter innebandymatchen mot IBK Luleå


På torsdagskvällen spelade Luleå Hockey den årliga innebandymatchen mot IBK Luleå. Och den här gången var det riktigt nära att vi hade kunnat knipa matchen - även om IBK till slut vann med 5-4.

IBK Luleå öppnade målskyttet efter 03:43 när Niklas Källgren hittade rätt bakom Joel Lassinantti. Men halvvägs in i perioden var det utjämnat då Petter Emanuelsson visat kyla och hållit i på forwardsidan för att i sista sekund vicka över på backhand för att göra 1-1. Den första perioden slutade 2-1 till IBK även om Luleå Hockey vann skotten med 11-8.

I den andra perioden handlade det mesta om Luleå Hockey. Karl Fabricius gjorde ett mål i inledningen på perioden som dömdes bort. Men bara nån minut senare så spelade han istället fram till Oscar Engsund som stod fri på bortre stolpen och kvitterade matchen. Sedan gick Jonas Berglund runt köksvägen och satte egen retur på volley innan Petter Emanuelsson bröt in från vänsterkanten och satte 4-2 till LHF. Även den här perioden gjorde IBK ett sent mål och det var ledning LHF inför avslutningen.

IBK Luleå nyttjade ett lite för långsamt LHF-byte till att sätta igång spelet snabbt och kunde göra 4-4 efter 06:45 av slutperioden. Sedan var det mycket tryck från Luleå Hockey utan att spelarna kunde hitta rätt bakom IBK-målvakten. Mattias Berkin gjorde 5-4 till IBK Luleå, vilket även blev slutresultatet trots en fin LHF-anstormning på slutet och en frislagsvariant med 6 utespelare på banan.

I och med den här matchen avslutades ännu en härlig drabbning med IBK Luleå - vilket blivit en årligen återkommande tradition. Tack alla ni som var på plats, hoppas vi även ses i Coop Norrbotten Arena i vinter!