• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Onsdag Ons 7 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt

Stark forcering i tredje gav tre poäng

28 december 2019 18:03
SHL

Luleå Hockey bortabesegrade Färjestad under lördagen. Norrbottningarna avgjorde matchen i den tredje perioden efter en stark forcering och vann till slut med siffrorna 3-2.


Det har varit bråda dagar för Luleå Hockey som på annandagen först tog emot dåvarande tabelltrean Frölunda och nu idag tog sig an tabelltvåan Färjestad på bortaplan. Två tuffa uppgifter och två lite spelmässigt annorlunda motståndare där värmlänningarna är ett lag som gärna ställer upp i mittzon och väntar in motståndarnas misstag. Det hanterade dock gästerna på bästa sätt i den första perioden och kunde gå till pausvila med ledning 1-0 efter sent mål av Isac Brännström.

I den andra perioden fick sedan Luleå Hockey en mardrömsstart. 27 sekunder in i spelet reducerade hemmalaget i powerplay och drygt två minuter senare hade Färjestad också roffat åt sig stafettpinnen och vänt matchen till 2-1. Stärkta av vändningen så låg sedan värmlänningarna på för ytterligare ett mål och Norrbottningarna var tillbakapressade men ytterst viktiga 2-2 kom halvvägs in i matchen genom Emil Larsson. Det i sin tur gav gästerna mer vind i seglen och Färjestads press kom av sig.

I den tredje perioden var det sedan Luleå Hockey som tog tag i spelet och tvingade gästerna till reträtt och efter 08:36 bröt Einar Emanuelsson in mot målet och avslutade själv till 3-2. Det följdes av en näst intill perfekt slutperiod där Luleå Hockey stängde matchen effektivt och tillät endast tre skott mot det egna målet och matchen slutade 3-2.

Segern innebär tre viktiga poäng i toppstriden och Luleå Hockey har fyra poäng ner till jagande Frölunda och Färjestad. En match återstår under 2019 och det på måndag då Leksands IF väntar hemma i Coop Norrbotten Arena.