• Huvudsponsorer

Stark forcering i tredje gav tre poäng

28 december 2019 18:03
SHL

Luleå Hockey bortabesegrade Färjestad under lördagen. Norrbottningarna avgjorde matchen i den tredje perioden efter en stark forcering och vann till slut med siffrorna 3-2.


Det har varit bråda dagar för Luleå Hockey som på annandagen först tog emot dåvarande tabelltrean Frölunda och nu idag tog sig an tabelltvåan Färjestad på bortaplan. Två tuffa uppgifter och två lite spelmässigt annorlunda motståndare där värmlänningarna är ett lag som gärna ställer upp i mittzon och väntar in motståndarnas misstag. Det hanterade dock gästerna på bästa sätt i den första perioden och kunde gå till pausvila med ledning 1-0 efter sent mål av Isac Brännström.

I den andra perioden fick sedan Luleå Hockey en mardrömsstart. 27 sekunder in i spelet reducerade hemmalaget i powerplay och drygt två minuter senare hade Färjestad också roffat åt sig stafettpinnen och vänt matchen till 2-1. Stärkta av vändningen så låg sedan värmlänningarna på för ytterligare ett mål och Norrbottningarna var tillbakapressade men ytterst viktiga 2-2 kom halvvägs in i matchen genom Emil Larsson. Det i sin tur gav gästerna mer vind i seglen och Färjestads press kom av sig.

I den tredje perioden var det sedan Luleå Hockey som tog tag i spelet och tvingade gästerna till reträtt och efter 08:36 bröt Einar Emanuelsson in mot målet och avslutade själv till 3-2. Det följdes av en näst intill perfekt slutperiod där Luleå Hockey stängde matchen effektivt och tillät endast tre skott mot det egna målet och matchen slutade 3-2.

Segern innebär tre viktiga poäng i toppstriden och Luleå Hockey har fyra poäng ner till jagande Frölunda och Färjestad. En match återstår under 2019 och det på måndag då Leksands IF väntar hemma i Coop Norrbotten Arena.