Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Söndag Sön 16 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Idag 19 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Måndag Mån 7 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb
Onsdag Ons 2 Mars Mar

Stark forcering i tredje gav tre poäng

28 december 2019 18:03
SHL

Luleå Hockey bortabesegrade Färjestad under lördagen. Norrbottningarna avgjorde matchen i den tredje perioden efter en stark forcering och vann till slut med siffrorna 3-2.


Det har varit bråda dagar för Luleå Hockey som på annandagen först tog emot dåvarande tabelltrean Frölunda och nu idag tog sig an tabelltvåan Färjestad på bortaplan. Två tuffa uppgifter och två lite spelmässigt annorlunda motståndare där värmlänningarna är ett lag som gärna ställer upp i mittzon och väntar in motståndarnas misstag. Det hanterade dock gästerna på bästa sätt i den första perioden och kunde gå till pausvila med ledning 1-0 efter sent mål av Isac Brännström.

I den andra perioden fick sedan Luleå Hockey en mardrömsstart. 27 sekunder in i spelet reducerade hemmalaget i powerplay och drygt två minuter senare hade Färjestad också roffat åt sig stafettpinnen och vänt matchen till 2-1. Stärkta av vändningen så låg sedan värmlänningarna på för ytterligare ett mål och Norrbottningarna var tillbakapressade men ytterst viktiga 2-2 kom halvvägs in i matchen genom Emil Larsson. Det i sin tur gav gästerna mer vind i seglen och Färjestads press kom av sig.

I den tredje perioden var det sedan Luleå Hockey som tog tag i spelet och tvingade gästerna till reträtt och efter 08:36 bröt Einar Emanuelsson in mot målet och avslutade själv till 3-2. Det följdes av en näst intill perfekt slutperiod där Luleå Hockey stängde matchen effektivt och tillät endast tre skott mot det egna målet och matchen slutade 3-2.

Segern innebär tre viktiga poäng i toppstriden och Luleå Hockey har fyra poäng ner till jagande Frölunda och Färjestad. En match återstår under 2019 och det på måndag då Leksands IF väntar hemma i Coop Norrbotten Arena.