• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt

Luleå Hockey vann över Kärpät

20 augusti 2019 20:34
Herr

Luleå Hockey bortabesegrade finska Oulun Kärpät i en träningsmatch under tisdagen. Siffrorna skrevs till 3-2 i en tämligen fartfylld och underhållande match.


Kärpät inledde den första perioden bäst och tvingade slutligen gästerna till en utvisning men precis som senast mot Björklöven så visade sig Norrbottningarna farliga med en spelare mindre på isen. Den här gången så pass bra att Isac Brännström öppnade målskyttet till 0-1 på passning från Juhani Tyrväinen, i spel fyra mot fem. I slutet av den första perioden fick dock hemmalaget till en kvittering och lagen gick till första pausvila med ställningen 1-1.

I den andra perioden slog sedan Luleå Hockey till igen med spelare i utvisningsbåset, den här gången med en hemmaspelare utvisad, och Nils Lundkvist kunde skjuta in 1-2 på ett direktskott från blålinjen. I slutet av perioden var Kärpät nära en kvittering men Jokinens skott tog i stolpen.

Och marginalerna var kanske inte riktigt på Kärpäts sida i den tredje perioden då finländarna hade ytterligare tre skott i ramverket bakom David Rautio som säkerligen håller med om att stolparna är målvaktens bästa vänner. Nåväl, 1-2 blev 1-3 genom Oscar Engsund som tryckte in en retur på skott från Filip Hållander och gästerna såg ut att ha allt under kontroll. Kärpät lyckades visserligen reducera till 2-3 halvvägs in i den tredje perioden men Luleå Hockey höll undan och vann alltså matchen med uddamålet, 3-2.