• Huvudsponsorer

Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Onsdag Ons 19 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Onsdag Ons 4 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Fredag Fre 6 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Luleå Hockey vann över Kärpät

20 augusti 2019 20:34
Herr

Luleå Hockey bortabesegrade finska Oulun Kärpät i en träningsmatch under tisdagen. Siffrorna skrevs till 3-2 i en tämligen fartfylld och underhållande match.


Kärpät inledde den första perioden bäst och tvingade slutligen gästerna till en utvisning men precis som senast mot Björklöven så visade sig Norrbottningarna farliga med en spelare mindre på isen. Den här gången så pass bra att Isac Brännström öppnade målskyttet till 0-1 på passning från Juhani Tyrväinen, i spel fyra mot fem. I slutet av den första perioden fick dock hemmalaget till en kvittering och lagen gick till första pausvila med ställningen 1-1.

I den andra perioden slog sedan Luleå Hockey till igen med spelare i utvisningsbåset, den här gången med en hemmaspelare utvisad, och Nils Lundkvist kunde skjuta in 1-2 på ett direktskott från blålinjen. I slutet av perioden var Kärpät nära en kvittering men Jokinens skott tog i stolpen.

Och marginalerna var kanske inte riktigt på Kärpäts sida i den tredje perioden då finländarna hade ytterligare tre skott i ramverket bakom David Rautio som säkerligen håller med om att stolparna är målvaktens bästa vänner. Nåväl, 1-2 blev 1-3 genom Oscar Engsund som tryckte in en retur på skott från Filip Hållander och gästerna såg ut att ha allt under kontroll. Kärpät lyckades visserligen reducera till 2-3 halvvägs in i den tredje perioden men Luleå Hockey höll undan och vann alltså matchen med uddamålet, 3-2.