• Huvudsponsorer

Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Onsdag Ons 24 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Idag 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr

"En kanal mellan spelare och den yngre generationen"

20 mars 2021 15:00
Nyhet

Vi fick ett fantastiskt mail från en hockeyförälder om Ebba Berglund och bestämde oss för att fråga henne om sina erfarenheter kring DHL och SDHL:s samarbete SDHL-coach.


Klicka här för information om SDHL-coach...

Nedan följer ett mail som föreningen fått från en hockeyförälder där Ebba Berglund gjort ett strålande jobb som ambassadör för SDHL-coach. Från föreningens sida blir vi oerhört stolta varje gång vi får återkoppling på den här typen av engagemang från våra spelare.

Jag vill bara ta tillfället i akt att lyfta det grymma engagemang som Ebba Berglund visar för unga spelare.

Jag har två döttrar 6 och 8 år som båda spelar hockey. Vi fick syn på att man kunde få prata med en SDHL-spelare via DHL-coach. Då den yngre (Olivia) är Lule-fan trots att vi bor i 08-land, kanske tack vare att hon fostras i Huddinge som Klasen, så föll valet på Ebba.

För att säkerställa att vi skulle få till ett videosamtal testade Ebba på eget initiativ ett par olika appar för att hitta en som passade henne.

Under samtalet såg hon till att ställa lite frågor till Olivia som var lite blyg i början. Hon lyckades också locka med den äldre (Alva) i samtalet, som först inte var så intresserad då hon håller mest på DIF.

Samtalet gjorde en väldig skillnad i tjejernas attityd till hockey. Olivia hade det lite kämpigt med det som hon uppfattade som tråkigt i träningen, sådant som kräver att man nöter in, som t.ex skridskoåkning och skott. Alva var rätt inställd på att denna säsong nog var hennes sista.

Efter samtalet har båda givit allt på sina träningar och ingen av dom tycker att det är jobbigt eller tråkigt på träningarna längre och Alva har svängt till att absolut spela nästa säsong också.

Idag visade hon sitt engagemang igen. Olivia skickade ett brev med 2 armband till sina 2 stora idoler Lassi och Ebba (Ebba har nu gått om både Nordin och Grahn). Nu kom en bild som Ebba tagit när hon och Joel har Olivias armband på sig och håller hennes brev. Att hon kopplade ihop Olivia med samtalet och dessutom ser till att skicka en sådan bild kommer att göra Olivias dag, om inte hela veckan.

Med fler spelare med sådant engagemang för dom unga lirarna som Ebba visar kommer vi inte att ha några problem med att skapa egna talanger på damsidan framöver. Håll hårt i henne! Jag tror att sådana som hon är väldigt viktiga både för laget men också för intresset för SDHL. Och för oss som hockeyföräldrar och ledare för hockeytjejer är hon guld värd!

/Andreas