• Huvudsponsorer

Luleå Hockey förlänger med Robin Jonsson

9 oktober 2019 15:00
Nyhet

De senaste fyra säsongerna har Robin Jonsson varit individuell spelarutvecklare för Luleå Hockeys juniorlag och nu står det klart att han kommer fortsätta jobba med våra unga hockeyspelare även över säsongen 2022/2023.


Robin Jonsson gjorde sin sista match som aktiv i CHL-finalen mot Frölunda 2015 och fick därmed avsluta sin karriär som en vinnare. Därefter satte återkommande ryggproblem stopp för hockeykarriären och han påbörjade den hösten sitt uppdrag som individuell spelarutvecklare för Luleå Hockeys juniorspelare – något som han nu kommer fortsätta med under flera säsonger till. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2022/2023.

Urban Wikberg, junioransvarig Luleå Hockey

– Det är fantastiskt roligt att Robin vill fortsätta att vara en del av Luleå Hockeys juniorverksamhet där han har det viktiga uppdraget att jobba individuellt med våra juniorspelare och där han även har det övergripande fysansvaret för våra juniorlag.

– Människan Robin Jonsson är verkligen unik och det är han som gör hela den här tjänsten. Han har både gedigen kunskap från sin egen spelarkarriär och ett fantastiskt brinn för att utveckla våra spelare på enskild nivå.

– Robin har en unik förmåga att verkligen kunna bemöta alla spelare på den nivå som de befinner sig på här och nu – vilket är så himla viktigt när det gäller utvecklingen av unga spelare.

Robin Jonsson, individuell spelarutvecklare

– Det känns väldigt bra att vi har kommit överens om en fortsättning. Det tog några år för mig att få grepp om allting, men nu känns det som att vi har något väldigt bra på gång. Vi jobbar med ett stort tålamod och försöker hitta några punkter varje säsong som vi vidareutvecklar och har med oss för framtiden.

– I mitt jobb som individuell spelarutvecklare försöker jag vara ett verktyg och en trygghet för spelarna som de kan använda för att nå nästa steg i sin egen utveckling som hockeyspelare. Om det sen är på isen där vi jobbar med övningar och tekniska moment; i gymmet eller spåret, eller att man behöver gå igenom funderingar och tankar så försöker jag finnas där och vara till hjälp för spelarna.

– Att ta den här rollen har varit jättekul och mycket givande. Det var en mycket större omställning från spelare till ledare än vad jag trodde det skulle bli från början. Alla de timmar man spenderar på hallen med grabbarnahar gett mig ett nytt perspektiv och en större uppskattning för alla de engagerade ledare man haft genom åren och allt det arbete som de har lagt ner på att utveckla en både som spelare och människa.