Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Förlängningsseger i svängig match

17 december 2020 18:50
SHL

Luleå Hockey var nära att ställa till det hemma mot Oskarshamn då man tappade 2-0 till 2-4 halvvägs in i matchen. Norrbottningarna repade dock mod och vann till med 5-4 i förlängning.


Luleå Hockey fick en fin start på matchen. 1-0 kom i powerplay efter sex minuter via Einar Emanuelsson och Chris DeSousa ökade på till 2-0 med ett märkligt mål. DeSousa tog in pucken över blålinjen och försökte skjuta ett skott förbi sin back. Pucken tog på Oskarshamns-spelaren, studsade i isen och ändrade riktning vilket helt ställde målvakten som var chanslös. Gästerna replikerade dock omgående och lyckades även kvittera för periodpaus.

Den andra perioden bjöd på ett ganska hafsigt och chansartat spel vilket för kvällen gynnade gästerna som både vaskade fram chanser och gjorde mål. Och hastigt och lustigt så hade Oskarshamn, via två mål inom loppet av nio minuter, dragit ifrån till 2-4. Men Luleå Hockey lyckades stoppa blödningen och två minuter från andra pausvilan gjorde Isac Brännström viktiga 3-4 och med det hade Norrbottningarna kontakt.

Den tredje perioden kom i mångt och mycket att handla om ett jagande Luleå Hockey mot ett Oskarshamn som försvarade sin ledning och med det poängen som stod på spel. När tiden sedan såg ut att rinna iväg för hemmalaget så fick man chansen två gånger om i powerplay och på andra försöket sköt så Einar Emanuelsson in 4-4. För övrigt Einars andra mål i numerärt överläge för kvällen. Detta med matchklockan på 17:36.

Matchen gick till förlängning och den var knappt två minuter gammal då Filip Hållander tog in pucken på egen hand och avslutade högt till 5-4 och bonuspoängen till Norrbotten. På lördag är det dags för nytt möte med IKO, den här gången nere i Oskarshamn.