Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Måndag Mån 6 December Dec
Idag 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Söndag Sön 9 Januari Jan

Förlängningsseger i svängig match

17 december 2020 18:50
SHL

Luleå Hockey var nära att ställa till det hemma mot Oskarshamn då man tappade 2-0 till 2-4 halvvägs in i matchen. Norrbottningarna repade dock mod och vann till med 5-4 i förlängning.


Luleå Hockey fick en fin start på matchen. 1-0 kom i powerplay efter sex minuter via Einar Emanuelsson och Chris DeSousa ökade på till 2-0 med ett märkligt mål. DeSousa tog in pucken över blålinjen och försökte skjuta ett skott förbi sin back. Pucken tog på Oskarshamns-spelaren, studsade i isen och ändrade riktning vilket helt ställde målvakten som var chanslös. Gästerna replikerade dock omgående och lyckades även kvittera för periodpaus.

Den andra perioden bjöd på ett ganska hafsigt och chansartat spel vilket för kvällen gynnade gästerna som både vaskade fram chanser och gjorde mål. Och hastigt och lustigt så hade Oskarshamn, via två mål inom loppet av nio minuter, dragit ifrån till 2-4. Men Luleå Hockey lyckades stoppa blödningen och två minuter från andra pausvilan gjorde Isac Brännström viktiga 3-4 och med det hade Norrbottningarna kontakt.

Den tredje perioden kom i mångt och mycket att handla om ett jagande Luleå Hockey mot ett Oskarshamn som försvarade sin ledning och med det poängen som stod på spel. När tiden sedan såg ut att rinna iväg för hemmalaget så fick man chansen två gånger om i powerplay och på andra försöket sköt så Einar Emanuelsson in 4-4. För övrigt Einars andra mål i numerärt överläge för kvällen. Detta med matchklockan på 17:36.

Matchen gick till förlängning och den var knappt två minuter gammal då Filip Hållander tog in pucken på egen hand och avslutade högt till 5-4 och bonuspoängen till Norrbotten. På lördag är det dags för nytt möte med IKO, den här gången nere i Oskarshamn.