• Huvudsponsorer

Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Onsdag Ons 24 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Idag 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr

Förlängningsseger i svängig match

17 december 2020 18:50
SHL

Luleå Hockey var nära att ställa till det hemma mot Oskarshamn då man tappade 2-0 till 2-4 halvvägs in i matchen. Norrbottningarna repade dock mod och vann till med 5-4 i förlängning.


Luleå Hockey fick en fin start på matchen. 1-0 kom i powerplay efter sex minuter via Einar Emanuelsson och Chris DeSousa ökade på till 2-0 med ett märkligt mål. DeSousa tog in pucken över blålinjen och försökte skjuta ett skott förbi sin back. Pucken tog på Oskarshamns-spelaren, studsade i isen och ändrade riktning vilket helt ställde målvakten som var chanslös. Gästerna replikerade dock omgående och lyckades även kvittera för periodpaus.

Den andra perioden bjöd på ett ganska hafsigt och chansartat spel vilket för kvällen gynnade gästerna som både vaskade fram chanser och gjorde mål. Och hastigt och lustigt så hade Oskarshamn, via två mål inom loppet av nio minuter, dragit ifrån till 2-4. Men Luleå Hockey lyckades stoppa blödningen och två minuter från andra pausvilan gjorde Isac Brännström viktiga 3-4 och med det hade Norrbottningarna kontakt.

Den tredje perioden kom i mångt och mycket att handla om ett jagande Luleå Hockey mot ett Oskarshamn som försvarade sin ledning och med det poängen som stod på spel. När tiden sedan såg ut att rinna iväg för hemmalaget så fick man chansen två gånger om i powerplay och på andra försöket sköt så Einar Emanuelsson in 4-4. För övrigt Einars andra mål i numerärt överläge för kvällen. Detta med matchklockan på 17:36.

Matchen gick till förlängning och den var knappt två minuter gammal då Filip Hållander tog in pucken på egen hand och avslutade högt till 5-4 och bonuspoängen till Norrbotten. På lördag är det dags för nytt möte med IKO, den här gången nere i Oskarshamn.