Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Söndag Sön 16 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Onsdag Ons 19 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Måndag Mån 7 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb

Förlängningsseger i svängig match

17 december 2020 18:50
SHL

Luleå Hockey var nära att ställa till det hemma mot Oskarshamn då man tappade 2-0 till 2-4 halvvägs in i matchen. Norrbottningarna repade dock mod och vann till med 5-4 i förlängning.


Luleå Hockey fick en fin start på matchen. 1-0 kom i powerplay efter sex minuter via Einar Emanuelsson och Chris DeSousa ökade på till 2-0 med ett märkligt mål. DeSousa tog in pucken över blålinjen och försökte skjuta ett skott förbi sin back. Pucken tog på Oskarshamns-spelaren, studsade i isen och ändrade riktning vilket helt ställde målvakten som var chanslös. Gästerna replikerade dock omgående och lyckades även kvittera för periodpaus.

Den andra perioden bjöd på ett ganska hafsigt och chansartat spel vilket för kvällen gynnade gästerna som både vaskade fram chanser och gjorde mål. Och hastigt och lustigt så hade Oskarshamn, via två mål inom loppet av nio minuter, dragit ifrån till 2-4. Men Luleå Hockey lyckades stoppa blödningen och två minuter från andra pausvilan gjorde Isac Brännström viktiga 3-4 och med det hade Norrbottningarna kontakt.

Den tredje perioden kom i mångt och mycket att handla om ett jagande Luleå Hockey mot ett Oskarshamn som försvarade sin ledning och med det poängen som stod på spel. När tiden sedan såg ut att rinna iväg för hemmalaget så fick man chansen två gånger om i powerplay och på andra försöket sköt så Einar Emanuelsson in 4-4. För övrigt Einars andra mål i numerärt överläge för kvällen. Detta med matchklockan på 17:36.

Matchen gick till förlängning och den var knappt två minuter gammal då Filip Hållander tog in pucken på egen hand och avslutade högt till 5-4 och bonuspoängen till Norrbotten. På lördag är det dags för nytt möte med IKO, den här gången nere i Oskarshamn.