Offensiv back klar för LHF
Publicerad: 2017-06-26
Nyhet
I en direktsändning av #lhflive på måndagen presenterade Luleå Hockey den 25-årige kanadensaren Ryan Johnston som ny back inför säsongen 2017/2018. Johnston har skrivit på för Luleå Hockey till och med 2018/2019.

Johnston kommer närmast från spel med St. John’s IceCaps i AHL och har under de två senaste säsongerna spelat 10 matcher för Montreal Canadiens i NHL. Han är en rörlig högerskytt som kommer att tillföra offensiv till Luleå Hockeys backsida.

Stefan ”Skuggan” Nilsson

– Det känns jättebra att vi kunnat skriva ett tvåårsavtal med Ryan Johnston, en offensivt inriktad högerskytt som vi känner kommer att tillföra skicklighet till vår backsida.

– I och med detta har vi fyllt truppen för kommande säsong, vilket känns riktigt bra. Huruvida vi tar in någon ytterligare back beror på hur det går för Christian Jaros möjligheter att ta en plats i Nordamerika.

Ryan Johnson

– Jag ser verkligen fram emot att flytta till Luleå och Sverige, vilket kommer bli en annorlunda erfarenhet för mig, men jag har bara hört gott om Luleå Hockey och SHL. Så det kommer bli väldigt roligt och jag gör allt jag kan för att komma väl förberedd.

– När det gäller mitt spel så tror jag att det kommer gå bra att överföra till de stora rinkarna. Jag är en bra skridskoåkare som både gillar att transportera puck och att sätta igång spelet snabbt, en kvick och rörlig spelare som gärna följer med upp i anfallen.

Länk till videointervju med Ryan Johnston.

Länk till reprisen av #lhflive från 26/6.

LHF Kommunikation Robert Hedlund