• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Tisdag Tis 5 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Söndag Sön 10 Januari Jan
Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Söndag Sön 17 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Söndag Sön 24 Januari Jan
Måndag Mån 25 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Fredag Fre 29 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Onsdag Ons 3 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb

Luleå Hockey höll undan mot Malmö

3 december 2020 21:16
SHL

Luleå Hockey vann hemma mot Malmö Redhawks under torsdagen. Norrbottningarna skaffade sig en 3-0-ledning i början av den andra perioden och höll sedan undan i en match som slutade 5-2


Luleå Hockey fick det hett om öronen direkt från start hemma mot Malmö Redhawks som försökte ta kommandot i matchen genom fysiskt spel. Gästerna fullföljde varenda tackling men Norrbottningarna hanterade situationen på ett bra sätt. När man sedan fick chansen två gånger om i powerplay så var det andra gången gillt. Filip Hållander visade prov på fina fotbollskunskaper då han med skridskon passade pucken till Jack Connolly på bortre stolpen och Connolly kunde slå in 1-0 i öppet mål.

I den andra perioden lyckades sedan Luleå Hockey göra ett målmässigt ryck med två fullträffar inom loppet av 28 sekunder. Först Isac Brännström till 2-0 och sedan Karl Fabricius till 3-0, då vaknade gästerna till liv och jobbade in sig i matchen och reducerade två gånger om. Linus Klasen avslutade sedan målskyttet i en målrik period som bjöd på hela fem mål genom att skjuta in en målvaktsretur till 4-2, detta i periodens sista minut.

Tvåmålsledningen krympte dock till en ettmålsledning då Malmö reducerade på nytt redan fem minuter in i den tredje perioden. Sedan följde ett antal minuter där gästerna tryckte på för kvittering samtidigt som hemmalaget blev långa stunder tämligen passiva. Luleå Hockey lyckades dock stå emot och till slut rann klockan iväg för Malmö som plockade ut målvakten med 1:41 kvar att spela. Då slog Filip Hållander till, punkterade matchen och fastställde slutresultatet till 5-3.