Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Luleå Hockey besegrade Malmö

1 februari 2020 17:52
SHL

Luleå Hockey vann under lördagen borta mot Malmö Redhawks med 3-1. Detta efter att man försvarat det egna målet på ett föredömligt sätt matchen igenom.


Det var två lag med snarlikt spel som möttes under lördagen då Luleå Hockey gästade Malmö Redhawks. Bägge lagen försökte vara aktiva i både forechecking och i spelet i egen zon och neutraliserade också varandra långa stunder. Samtidigt lyckades Luleå Hockey vara mer framgångsrik i sin forechecking, man klarade av att hantera motståndarnas press lite bättre och framförallt så stod man upp riktigt bra framför eget mål och allt det där sammantaget gav utslag i längden.

Jonas Berglund öppnade målskyttet 13:08 in i den första perioden och sex minuter in i den andra perioden fixade Juhani Tyrväinen ett straffslag åt gästerna. Tyrväinen lät benen gå och trampade sig förbi sin back som tvingades stoppa landslagscentern med tilltag utanför regelbokens råmärken. Niklas Olausson förvaltade sedan straffslaget på bästa sätt och visade prov på kyla genom att sänka axeln och hålla inne skottet för att få målvakten att göra sitt drag för att sedan avsluta högt till 0-2.

Malmö fick visserligen till en reducering i slutet av den andra perioden men Luleå Hockey lyckades som sagt freda den egna kassen väl och tillät inga fler mål från hemmalaget. Istället kunde Einar Emanuelsson fastställa slutresultatet till 1-3 i den tredje perioden och Norrbottningarna går till landslagsuppehållet med en fin form i ryggen där man vunnit sex av de senaste sju matcherna.