• Huvudsponsorer

Söndag Sön 31 Januari Jan
Onsdag Ons 3 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Onsdag Ons 17 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Fredag Fre 26 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Söndag Sön 28 Februari Feb
Måndag Mån 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Söndag Sön 7 Mars Mar
Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Fredag Fre 12 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Måndag Mån 15 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Luleå Hockey besegrade Malmö

1 februari 2020 17:52
SHL

Luleå Hockey vann under lördagen borta mot Malmö Redhawks med 3-1. Detta efter att man försvarat det egna målet på ett föredömligt sätt matchen igenom.


Det var två lag med snarlikt spel som möttes under lördagen då Luleå Hockey gästade Malmö Redhawks. Bägge lagen försökte vara aktiva i både forechecking och i spelet i egen zon och neutraliserade också varandra långa stunder. Samtidigt lyckades Luleå Hockey vara mer framgångsrik i sin forechecking, man klarade av att hantera motståndarnas press lite bättre och framförallt så stod man upp riktigt bra framför eget mål och allt det där sammantaget gav utslag i längden.

Jonas Berglund öppnade målskyttet 13:08 in i den första perioden och sex minuter in i den andra perioden fixade Juhani Tyrväinen ett straffslag åt gästerna. Tyrväinen lät benen gå och trampade sig förbi sin back som tvingades stoppa landslagscentern med tilltag utanför regelbokens råmärken. Niklas Olausson förvaltade sedan straffslaget på bästa sätt och visade prov på kyla genom att sänka axeln och hålla inne skottet för att få målvakten att göra sitt drag för att sedan avsluta högt till 0-2.

Malmö fick visserligen till en reducering i slutet av den andra perioden men Luleå Hockey lyckades som sagt freda den egna kassen väl och tillät inga fler mål från hemmalaget. Istället kunde Einar Emanuelsson fastställa slutresultatet till 1-3 i den tredje perioden och Norrbottningarna går till landslagsuppehållet med en fin form i ryggen där man vunnit sex av de senaste sju matcherna.