Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Idag 22 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt

Luleå Hockey besegrade Malmö

1 februari 2020 17:52
SHL

Luleå Hockey vann under lördagen borta mot Malmö Redhawks med 3-1. Detta efter att man försvarat det egna målet på ett föredömligt sätt matchen igenom.


Det var två lag med snarlikt spel som möttes under lördagen då Luleå Hockey gästade Malmö Redhawks. Bägge lagen försökte vara aktiva i både forechecking och i spelet i egen zon och neutraliserade också varandra långa stunder. Samtidigt lyckades Luleå Hockey vara mer framgångsrik i sin forechecking, man klarade av att hantera motståndarnas press lite bättre och framförallt så stod man upp riktigt bra framför eget mål och allt det där sammantaget gav utslag i längden.

Jonas Berglund öppnade målskyttet 13:08 in i den första perioden och sex minuter in i den andra perioden fixade Juhani Tyrväinen ett straffslag åt gästerna. Tyrväinen lät benen gå och trampade sig förbi sin back som tvingades stoppa landslagscentern med tilltag utanför regelbokens råmärken. Niklas Olausson förvaltade sedan straffslaget på bästa sätt och visade prov på kyla genom att sänka axeln och hålla inne skottet för att få målvakten att göra sitt drag för att sedan avsluta högt till 0-2.

Malmö fick visserligen till en reducering i slutet av den andra perioden men Luleå Hockey lyckades som sagt freda den egna kassen väl och tillät inga fler mål från hemmalaget. Istället kunde Einar Emanuelsson fastställa slutresultatet till 1-3 i den tredje perioden och Norrbottningarna går till landslagsuppehållet med en fin form i ryggen där man vunnit sex av de senaste sju matcherna.