Seger mot Djurgården
Publicerad: 2022-11-26
SDHL
Luleå Hockey/MSSK vann dagens bortamatch mot Djurgården med 3-2.

Det blev en jämn och ganska tight start på matchen där få riktigt heta målchanser skapades. Men plötsligt, då drygt halva perioden var spelad kom det två snabba mål. Hemmalaget öppnade målskyttet då Julia Östlund åkte bakom kassen, hittade Josefine Jakobsen framför mål som sköt in 1-0. Men bara minuten senare kvitterade norrbottningarna då Josefine Persson slog in en retur, 1-1 stod sig sen perioden ut.

Gästerna fick sen en bra start på mittronden, i numerärt överläge hittade Noora Tulus en diagonalpassning genom målgården till Emma Nordin på bortre stolpen som sköt in 1-2. Det var sen ganska jämt och det skapades ett par hyfsade chanser, men två stabila målvakter höll siffrorna nere. Luleå fick avsluta perioden med ett långt powerplay då Djurgården drog på sig ett matchstraff. Men man lyckades inte utnyttja den chansen och 1-2 stod sig efter 40 spelade minuter.

Norrbottningarna fick istället utdelning i numerärt överläge i början av den tredje perioden då Petra Nieminen pricksköt in tunga 1-3. Gästerna försvarade sen sin ledning bra och låg också närmare att utöka sin ledning än vad hemmalaget var att närma sig. Det blev dock nerv i matchen ändå då Djurgården reducerade, man fick spela powerplay men lyckades inte skapa så mycket. Men i slutet av det numerära överlägen tog Alice Östensson in pucken i anfallszonen och lyckades med ett lurigt skott hitta en lucka bakom Frida Axell. Närmare än så kom man dock aldrig och tre nya poäng till Luleå Hockey/MSSK.