Imponerande vändning gav J20 två poäng
Publicerad: 2019-10-20
J20
Luleå Hockeys J20-lag vann dagens hemmamatch mot Mora med 7-6 efter straffar. Hemmalaget låg under med både 1-5 och 2-6 men lyckades ta matchen till straffar där man även knep bonuspoängen.

Efter två täta matcher mot Leksand blev det betydligt mer öppet spel mot Mora. Tre minuter in på matchen tog norrbottningarna ledningen då Alexander Lundholm frispelade William Hedlund som gjorde 1-0. Det var sen en spelmässigt jämn period men gästerna visade prov på effektivitet och gjorde sen fyra mål innan den första perioden var över. Charles Eklund satte 1-1 på ett friläge, Henrik Berglund slog in 1-2 på en retur, Charles Eklund gjorde sitt andra mål för matchen med ett vasst skott och Viktor Larsson utökade sen gästernas ledning till 1-4.

Mora utökade sen sin ledning till 1-5 i början av mittronden i numerärt överläge genom Isak Garfve. Kort efter det reducerade Simon Jellus och det var 2-5. Men Mora svarade halvvägs in på perioden då Charles Eklund fullbordade sitt hattrick. Mindre än minuten senare fick norrbottningarna nytt hopp då William Hedlund gjorde sitt andra mål för dagen och det var 3-6 inför den tredje perioden.

Och i början av tredje tändes hoppet ytterligare då Alexander Wallin satte 4-6 i powerplay 32 sekunder in på perioden. Emil Ribom fixade också 5-6 och när matchklockan stod på 06:17 i perioden var vändningen ett faktum då Fabian Nilsson kvitterade matchen, en imponerande upphämtning!

Matchen gick sen till förlängning som blev mållös och i straffarna gjordes det avgörande målet av Simon Jellus för norrbottningarna som säkerligen är nöjda med den mäktiga vändningen.