• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt

Luleå Hockey/MSSK straffade SDE

26 oktober 2019 19:41
SDHL

Luleå Hockey/MSSK vann kvällens bortamatch mot SDE med 2-1 efter straffar. Gästerna var illa ute men lyckades kvittera tre minuter före full tid.


Norrbottningarna dominerade spelet i den första perioden, man skapade också flera bra chanser. Men trots 7-24 i skott till gästernas fördel så föll inga mål efter 20 spelade minuter.

Hemmalaget ryckte upp sitt spel i mittronden och i början av den fick man två chanser i powerplay. Där var man också nära att ta ledningen, men Minatsu Murase i Luleå-kassen gjorde några fina räddningar. Gästerna tog sen åter över spelet och fick precis som SDE chansen två gånger om i numerärt överläge. Men två bra målvakter såg till att det fortsatt var 0-0 efter två spelade perioden.

Trots norrbottningarnas spelövertag var det SDE som gjorde matchens första mål sex minuter in på den tredje perioden. Kayleigh Hamers avlossade ett skott som snöpligt hittade en väg förbi Murase och det var 1-0. Hemmalaget försvarade sen sin ledning bra och gjorde det svårt för gästerna att komma till riktigt farliga chanser. Men LHF/MSSK hittade ändå en väg tillbaka, tre minuter före full tid pangade Ronja Savolainen in 1-1 med ett direktskott efter ett pass från Noora Tulus.

Matchen gick sen till förlängning som blev mållös och i straffarna var gästerna vassare. Minatsu Murase räddade samtliga straffar samtidigt som Petra Nieminen och Michelle Karvinen nätade och bonuspoängen till Luleå Hockey/MSSK.