• Huvudsponsorer

Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Måndag Mån 28 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Tisdag Tis 12 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Tisdag Tis 19 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Söndag Sön 24 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Fredag Fre 6 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec

Luleå Hockey/MSSK straffade SDE

26 oktober 2019 19:41
SDHL

Luleå Hockey/MSSK vann kvällens bortamatch mot SDE med 2-1 efter straffar. Gästerna var illa ute men lyckades kvittera tre minuter före full tid.


Norrbottningarna dominerade spelet i den första perioden, man skapade också flera bra chanser. Men trots 7-24 i skott till gästernas fördel så föll inga mål efter 20 spelade minuter.

Hemmalaget ryckte upp sitt spel i mittronden och i början av den fick man två chanser i powerplay. Där var man också nära att ta ledningen, men Minatsu Murase i Luleå-kassen gjorde några fina räddningar. Gästerna tog sen åter över spelet och fick precis som SDE chansen två gånger om i numerärt överläge. Men två bra målvakter såg till att det fortsatt var 0-0 efter två spelade perioden.

Trots norrbottningarnas spelövertag var det SDE som gjorde matchens första mål sex minuter in på den tredje perioden. Kayleigh Hamers avlossade ett skott som snöpligt hittade en väg förbi Murase och det var 1-0. Hemmalaget försvarade sen sin ledning bra och gjorde det svårt för gästerna att komma till riktigt farliga chanser. Men LHF/MSSK hittade ändå en väg tillbaka, tre minuter före full tid pangade Ronja Savolainen in 1-1 med ett direktskott efter ett pass från Noora Tulus.

Matchen gick sen till förlängning som blev mållös och i straffarna var gästerna vassare. Minatsu Murase räddade samtliga straffar samtidigt som Petra Nieminen och Michelle Karvinen nätade och bonuspoängen till Luleå Hockey/MSSK.