• Huvudsponsorer

Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt
Onsdag Ons 7 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt

VD-blogg: Rekordsäsongen avslutad

15 mars 2020 13:23
Blogg

Säsongen 2019/2020 är nu officiellt över. Ett klokt beslut med hänsyn till både våra aktiva och för hela vårt samhälle. I ett sånt här läge måste vi alla ta vårt ansvar och även om det innebär att vi inte fick chansen att spela om mästerskapen får vi samtidigt känna tacksamhet för en fantastisk säsong.


Vi vill börja med att tacka alla er som har stöttat föreningen under denna härliga säsong. Tack vare er har vi haft föreningens högsta publiksnitt genom tiderna. En säsong där vi dessutom slog nytt poängrekord i SHL efter serieseger med god marginal och där vi gjorde en stark upphämtning i SDHL och kvalificerade oss för vår fjärde SM-final på de fem säsonger vi har haft ett SDHL-lag.

Att vi återigen finns med i toppen för både herrar och damer inom svensk ishockey vittnar om att vi gör bra saker i Luleå Hockey och att vi har spelare och ledare som vill mer och som återigen har kunnat ge oss alla så mycket glädje och stolthet. Ni är fantastiska!

På juniorsidan fortsätter vi att se god utveckling. Både J20 och J18 kvalificerade sig för topp-10 respektive J18-allsvenskan efter jul vilket visar att vi är bland de främsta i Sverige och vårat J16-lag hann komma topp-8 i Sverige innan deras slutspel ställdes in. Så det finns gott om framtidstro även inom vår juniorverksamhet.

Vår fokuserade satsning på dam- och tjejhockeyn har fortsatt att öka. Den här säsongen med fokus på att alla seniorspelare skulle få bättre ersättningar och än bättre förutsättningar med material etc. Dessutom var det här första säsongen med vår satsning på ett hockeygymnasium för tjejer (NIU) som vi känner kommer bära mer och mer frukt ju fler säsonger som kommer att gå. Och nästa säsong är tanken att vi skall ta nästa steg med utvecklingen av organisationen i den här delen av verksamheten.

Vi vill även tacka våra fantastiska ungdomsledare som jobbar ideellt med vår breddverksamhet för pojkar och flickor från skridskoskolan och uppåt. Ni är alla en viktig del av en verksamhet som både utvecklas och växer och som är ryggraden i den sportsliga delen av vår verksamhet.

Dessutom fortsätter föreningens sociala engagemang i samhället, via vårt SANT-koncept, där vi blir allt bättre på det arbetet och tar steg i rätt riktning för varje dag som går. För i vår roll som ett av de största varumärkena i Norrbotten har vi mycket vi kan bidra med i utvecklingen av våra unga.

Ur ett föreningsperspektiv är vi nöjda med hur vi under säsongen tagit ytterligare steg i att bli den tydliga utmanaren från Norrbotten som bygger stolthet i länet. Vi gör det som den genuina föreningen som värnar föreningsdemokrati och att vi gör allt för att undvika att bli ett kommersiellt bolagsväsen.

Vi har i Luleå Hockey valt en egen väg för att vara en framgångsrik förening som gör att våra supportrar känner stolthet. Och framförallt att vi verkligen på riktigt gör det Tillsammans. Och vi har en enorm framtidstro då styrka i att vara tillsammans ger massor med energi och kraft. Något som inte minst visat sig under avslutningen av säsongen.

Den närmaste tiden kommer dock att bli en mycket, mycket tuff kamp för att hantera de ekonomiska effekterna av det abrupta säsongsavslutet. Vi jobbar just nu stenhårt med handlingsplaner för att klara detta både på kort sikt och inför framtiden. En helt avgörande faktor för framtiden för Luleå Hockey kommer vara våra möjligheter att ha rimliga kostnader för arenan och att vi fortsätter att göra bra saker tillsammans med alla våra vänner.

En sak som berört mig och hela föreningen är den energi som visades i samband med ”biljettkampanjen” inför SAIK-matchen. Där vi samlade in nästan 400.000kr inför matchen trots att den spelades inför tomma läktare. Detta stöd betyder mycket för en ideell förening som inte väljer vägen med nyemission.

Det var ett oväntat och helt fantastiskt stöd som förutom det ekonomiska betyder så mycket mer för oss. Och vi får just nu uppmaningar från många av våra supportrar att vi skall fortsätta att ge möjligheten att visa sitt stöd för vår förening även nu när säsongen är över, det kommer vi därför att se över. Viljan att stötta sin förening är imponerande.

Avslutningsvis vill jag å hela Luleå Hockeys vägnar framföra ett gigantiskt TACK till alla er som i med- och motgång är med och stöttar vår gemensamma och vackra förening.

Vi gör det tillsammans.