Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Sekunddramatik när Luleå Hockey vann

12 mars 2022 17:52
SHL

Det blev ett dramatiskt avgörande då Luleå Hockey bortabesegrade Växjö Lakers med 2-1 under lördagen. Oscar Engsund sköt in avgörande målet blott sju sekunder från slutet på en förstklassig framspelning från Linus Omark.


Det blev hett kring öronen direkt från start för Luleå Hockey som drabbades av en utvisning redan efter 22 sekunder vilket gav Växjö Lakers initiativet i matchen direkt från start. Överlag var det en match där de många utvisningarna, totalt sex för Växjö och tio för Luleå Hockey, förstörde speltempot. Samtidigt gjorde Norrbottningarna åter igen en femstjärnig insats i boxplay och höll än en gång rent i numerärt underläge.

Hemmalaget gick till första periodpaus i ledning 1-0 efter ett mål i den sista spelminuten i den första perioden. Efter två perioder var det sedan kvitterat då Radek Muzik utjämnade till 1-1 på ett friläge, frispelad av en lång svepande passning från Pontus Själin, efter 04:54.

Den tredje perioden blev tempostark med endast en utdelad utvisning och publiken fick se två lag som briljerade i spelet framför eget mål. När klockan började ticka mot 60 minuter och alla förväntade sig en förlängning så kom matchavgörandet. Linus Omark fick pucken innanför offensiva blålinjen, skottfintade med två täckande forwards framför sig vilket gav tillräckligt med yta för att hitta Oscar Engsund vid bortre tekningscirkeln. Där hade Engsund bara att klippa till pucken bakom ett överspelat Växjö-försvar och 1-2 var ett faktum – detta med sju sekunder kvar att spela av matchen.

Samtidigt som Luleå Hockey tog tre poäng så föll serieledarna Rögle i sin match vilket ger ett tabelläge där Norrbottningarna skuggar på andra plats, en poäng bakom Rögle som dock har en match till godo. Med fyra matcher kvar att spela för Vårat Gäng så väntar en minst sagt spännande upplösning på SHL 2021/22.