• Huvudsponsorer

Lördag Lör 20 Mars Mar
Onsdag Ons 24 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr

Här är duon som leder Luleå Hockeys fysträning

30 april 2021 15:40
Nyhet

Nu är upplägget klart kring Luleå Hockeys fysträning, skadehantering och dagliga behandlingar av spelare i SHL-laget för den kommande säsongen. Det blir både välbekanta namn och en nyrekrytering för att ta nästa steg inom området.


Då fystränare Petter Pettersson under våren tackat ja till en flytt utomlands har det uppstått ett behov av att bestämma hur Luleå Hockey skall göra med framtida fysträning, skadehantering och de dagliga behandlingarna kring SHL-laget och hur vi skall kunna ta nästa steg inom det området.

Upplägget är nu spikat och det blir en trio under ledning av Mattias Waaranperä som kommer sköta fysträning, skadehantering och dagliga behandlingar. Han får till sin hjälp Philip Sjölund, som den gångna säsongen funnits med kring Petter Pettersson och som nu anställts i föreningen. Dessutom kommer en massör att rekryteras för att hantera de dagliga behandlingarna som Waaranperä tidigare hanterat i sin roll som fysio.

Stefan ”Skuggan” Nilsson

- Petter Pettersson har gjort ett fantastiskt jobb med fysträningen under sina 9 år i Luleå Hockey. Vi önskar honom därför all lycka till med sina utmaningar utomlands och att det kommer ge honom många värdefulla erfarenheter som vi skulle kunna dra nytta av i framtiden.

- När det blev klart för oss att Petter skulle lämna var huvudspåret direkt att vi skulle hitta en lösning med Mattias Waaranperä som ansvarig och att vi skulle anställa Philip Sjölund. Dom två kommer nu att bilda ett mycket kompetent team kring vår fysträning och vi kommer även att rekrytera en massör som skall sköta de dagliga behandlingarna och som blir en del av vårt viktiga team kring laget.

Mattias Waaranperä

- Efter sex säsonger som fysio för Luleå Hockey känns det här som en riktigt rolig utmaning. Jag är även utbildad fystränare och har jobbat nära Petter Petterson under hela min tid i Luleå Hockey, så det känns som jag är bra förberedd för mitt nya uppdrag. Det kommer bli jättekul att bilda ett team tillsammans med Philip och vi skall bygga vidare på det som fungerat bra och göra förändringar där vi tror att det kommer bli bättre för spelarna och laget.

Philip Sjölund

- Det känns väldigt stort att få den här chansen så tidigt i karriären och dessutom i Luleå Hockey som hela tiden varit laget i mitt hjärta, trots att jag är uppvuxen i Örnsköldsvik. Det här blir en spännande utmaning och jag ser fram emot att få jobba tillsammans med Mattias. Extra bra känns det att jag redan varit med kring laget och vet hur man bedrivit fysträningen under den gångna säsongen.

Huvuddelen av SHL-laget samlas redan måndag 10 maj för fystester och för att sätta igång med de fysiska förberedelserna inför 2021/2022. Det ser ut som att det kommer vara 17-18 spelare som tränar tillsammans fram till midsommar. Därefter blir det fyra veckors semester och egenträning. Och de spelare som inte kommer vara på plats i Norrbotten får egna träningsprogram och följs kontinuerligt upp av Mattias och Philip.

Lite mer om våra medarbetare…

Mattias Waaranperä
45-åring från Kiruna, kom in som fysio i Luleå Hockey under säsongen 2015/2016 och har sedan dess skött all skadehantering och de dagliga behandlingarna på hallen. Mattias är precis som Petter Pettersson utbildad elittränare inom STAC och dessutom utbildad massör, massageterapeut och idrottsmassör. Han har även studerat en del kiro- och naprapatik. Dessutom har han jobbat i princip dagligen med Petter och ibland stöttat upp kring fysträningen.

Philip Sjölund
27-åring från Örnsköldsvik, tog examen som fysioterapeut vid LTU under 2020 och har den gångna säsongen funnits med kring Petter Pettersson när det gäller fysträningen. Philip har tidigare jobbat bland annat som personlig tränare, crossfit-coach och massör. Han är även utbildad inom idrottsnutrition. Hjärtat för Luleå Hockey har alltid funnits där, mycket tack vare pappan som kommer från Luleå, och han flyttade upp till Norrbotten 2017 för att utbilda sig vid LTU.