Lördag Lör 29 Oktober Okt
Söndag Sön 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Tisdag Tis 15 November Nov
Onsdag Ons 16 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Söndag Sön 20 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Söndag Sön 27 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Söndag Sön 11 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Tisdag Tis 20 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Torsdag Tor 29 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan

Luleå Hockey/MSSK till final!

26 mars 2022 20:08
SM-slutspel dam

Luleå Hockey/MSSK vann kvällens semifinal hemma mot Linköping med 3-1.


Under matchserien har det varit mycket snack om att norrbottningarna behöver ha mer trafik framför duktige Stephanie Neatby i Linköpings-kassen. Kanske var det då extra skönt för hemmalaget att resultattavlan lyste 2-0 redan efter dryga sex minuter, och att bägge målen kom tack vare bra trafik framför Neatby som var chanslös på målen. Petra Nieminen gjorde det första och Jenni Hiirikoski det andra. Det var annars en stark period av Luleå som såg riktigt pigga ut, åkte mycket skridskor, satte passningarna på bladet och kom till bra chanser. Men det var ändå gästerna som gjorde nästa mål, och det i powerplay där Linnea Johanssons skott olyckligt styrdes in i egen kasse via Hiirikoski klubba.

Linköping ryckte sen upp sitt spel rejält i mittronden, man var det hetare laget och skapade både långa anfall och chanser. Men Sara Grahn stod stabilt mellan stolparna, och halvvägs in på perioden fick norrbottningarna ett powerplay som gjorde att man kom in i spelet och resten av perioden blev jämn. Hemmalaget klarade också av två numerära underlägen, och minuten före pausvilan utnyttjade man ett powerplay. Anna Kjellbin pangade iväg en hård isare där pucken gick in i mål via en LHC-skridsko och det var 3-1 inför den tredje perioden.

Väl där försvarade sig Luleå riktigt bra, man ägde mycket puck och gjorde det svårt för gästerna som dock fick chansen i powerplay sju minuter in på perioden. Men väl där var det istället Neatby som höll Linköping kvar i matchen genom att rädda två frilägen från Nieminen. Norrbottningarna fredade sen sin kasse och resultatet stannade på 3-1 vilket innebär att Luleå Hockey/MSSK åter igen kommer att spela en SM-final.