Seger hemma mot HV71
Publicerad: 2019-02-01
SDHL
Luleå Hockey/MSSK vann kvällens hemmamatch mot HV71 med 5-3. Det var länge målmässigt jämnt och matchen avgjordes först då hemmalaget satte sista pucken i öppen kasse.

Efter en mållös förstaperiod öppnade norrbottningarna målkyttet 07:31 in på den andra perioden då Noora Tulus utnyttjade ett friläge. Men bara minuten senare kvitterade gästerna genom Riikka Sallinen. LHF/MSSK återtog dock ledningen direkt efter kvitteringen och åter igen så var det Tulus som var målskytten. Innan perioden var över fixade Ronja Savolainen 3-1 i numerärt överläge.

Halvvägs in på den tredje perioden blev det rejäl nerv i matchen då Sanni Hakala reducerade till 3-2 i numerärt underläge. Men i samma powerplay lyckades hemmalaget utöka till 4-2 genom Jenni Hiirikoski. Det blev dock nerv i matchen igen några minuter senare då Maja Jakobsson gjorde 4-3. Närmare än så kom dock aldrig smålänningarna, istället fastställde Petra Nieminen slutresultatet till 5-3 i öppen kasse då HV71 plockade ut sin målvakt i jakt på kvittering