• Huvudsponsorer

Nu räcker det!

8 december 2017 14:00
Nyhet

Varje år är det över 400 kvinnor i Luleå som söker hjälp på grund utav våld i nära relation. Dessutom är det så att var femte kvinna någon gång i sitt liv kommer att uppleva våld i relationen. Detta är inte acceptabelt och anledningen till att Luleå Hockey ställer sig bakom initiativet Män för kärlek – Mot våld i nära relation.


Årligen dör 13 kvinnor i Sverige av det våld som män utsätter dem för. Dessutom drabbas tiotusentals kvinnor av ett psykiskt nedbrytande verbalt våld. Där män medvetet kränker och förminskar. Och, ja, det är vi män som måste säga att det är nog nu. Det är vi män som måste prata mer om våldet. Det är vi som måste titta varandra i ögonen och våga ta det ”obehagliga samtalet” när vi anar att något är åt helvete.

Janne Sandström och Thomas ”Bulan” Berglund är två av männen inom Luleå Hockey som stöttar Män för kärlek – Mot våld i nära relation
– Vi stöttar detta nätverk av män som har bestämt sig för att lyfta diskussionen om mäns våld mot kvinnor. Vi vill hjälpa till och öka medvetenheten och ge utsatta kvinnor vårt stöd. Och verka för att fler vågar anmäla och säga ifrån. Gör det du också!

BLIR DU UTSATT FÖR VÅLD, KONTAKTA POLISEN 114 14, KVINNOJOUREN 0920-22 22 23, FREDA-MOTTAGNINGEN 0920-45 42 22

ÄR DU DEN SOM UTÖVAR VÅLD, KONTAKTA ALTERNATIV MOTTAGNING MOT VÅLD 0920-45 43 98

Du som vill stötta Kvinnojouren och samtidigt få tag på en likadan t-shirt som Janne och Bulan har på bilden kan köpa tröjan via Souvenirbutiken eller på shop.luleahockey.se för 199kr. Då går 100kr direkt till Kvinnojouren.

#NOGNU