• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Söndag Sön 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Fredag Fre 13 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Onsdag Ons 18 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Tisdag Tis 24 November Nov

HV71 vände och vann

18 oktober 2020 16:24
SDHL

Luleå Hockey/MSSK förlorade eftermiddagens hemmamatch mot HV71 med 4-3 efter förlängning.


Det blev en jämn och fartfylld förstaperiod där spelet böljade mycket fram och tillbaka. Men det var norrbottningarna som var det effektivare laget och gick till första pausvilan med en 2-0 ledning. 08:40 fixade Petra Nieminen 1-0, efter en vunnen tekning i offensiv zon hittade hon nätet med ett vasst handledsskott. 14:00 gjorde Viivi Vainikka 2-0 i numerärt överläge, Ronja Savolainen hittade ett fint pass mot bortre stolpen. Hemmalaget fick sen chansen att utöka sin ledning ytterligare då man fick ett fem mot tre-powerplay, men då redde HV71 ut situationen.

LHF/MSSK var hela tiden snäppet bättre än sina motståndare i mottronden, man vann också perioden med 1-0. I en snabb omställning åkte Linn Peterson in med pucken på vänsterkanten, hon hittade sen Josefine Persson som störtade mot kassen och stötte in pucken i nät.

HV71 fick den start man ville och behövde i den tredje perioden, 01:51 in på den utnyttjade Danielle Stone ett friläge. 08:03 blev det än mer nerv i matchen då Sidney Morin hittade nätet från sin backposition i numerärt överläge när det var mycket trafik framför kassen. Och kort därefter lyckades man också kvittera, även det målet i powerplay. Michelle Löwenhielm slog in en retur och det var plötsligt likaläge 3-3.

Matchen gick sen till förlängning där gästerna fullbordade sin vändning, Jessica Healey avlossade ett skott i en snabb omställning där pucken retligt smet in mellan benen på Sara Grahn i Luleå-kassen.