Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Idag 22 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt

Sent mål fällde Luleå Hockey

12 mars 2018 21:17
Slutspel Herr

Det blev ett snöpligt slut på den första åttondelsfinalen mellan Luleå Hockey och Brynäs IF. Gästerna Brynäs sköt in det matchavgörande målet till 2-3 med endast 28 sekunder kvar att spela.


Den första perioden inleddes lite trevande och det såg ut som att lagen kände på motståndet under det första tio minuterna. Efter det tog matchen fart och gästerna öppnade målskyttet med klockan på 10:12. En minut och tretton senare lyste 1-1 på tavlan och det genom en vunnen tekning i powerplay och ett backskott från Daniel Sondell som letade sig in under Brynäsmålvakten.

I den andra perioden tog Luleå Hockey över spelet och trycket tillbaka gästerna. Då stack Brynäs emellan och gjorde mål, helt ologiskt sett till spelet men ändock 1-2 till gästerna. Tretton minuter in i den andra perioden återställde Johan Harju ordningen genom att trycka in 2-2 på en skottretur. För övrigt Harjus andra poäng för kvällen då han tidigare hade en assist på det första målet.

Den tredje perioden var till en början ett ställningskrig men allt eftersom började Luleå Hockey ta över matchbilden och de avslutande tio minuterna kom man i våg efter våg och gästerna tvingades många gånger bara lyfta ut pucken för att få andrum. När matchen sedan såg ut att gå mot förlängning kom kallduschen – med endast 28 sekunder kvar att spela tryckte gästerna in segerpucken till 2-3 och norrbottningarna hann aldrig med att vaska farm några bra kvitteringslägen på den lilla tid som återstod.

Förlust i den första åttondelsfinalen alltså och nu är det kniven mot strupen för norrbottningarna då matchserien spelas i endast bäst av tre.