• Huvudsponsorer

Många chanser men ingen utdelning

6 december 2018 21:30
SHL

Luleå Hockey hade en riktigt bra bortamatch mot Färjestad BK under torsdagskvällen. Dessvärre fick Norrbottningarna inte utdelning på sina chanser och föll med minsta möjliga marginal, 1-0, i ordinarie tid.


Den första perioden var jämn med ett spelmässigt övertag till Färjestad som vann skotten med 9-5. Det var också hemmalaget som spräckte målnollan i den första perioden genom Luleåbekantingen Gustav Rydahl efter tolv minuter.

Från den andra perioden och framåt tog Luleå Hockey över spelet och man hade flertalet långa fina anfall och tillräckligt med lägen för att både kvittera och gå förbi. Dessvärre ville det sig inte ikväll och trots alla chanser lyckades inte Norrbottningarna hitta målet. Samtidigt spelade Färjestad ett solitt försvarsspel med ett starkt spel framför det egna målet där burväktaren Markus Svensson stod för en felfri insats.

Det visade sig också att målet i den första perioden blev matchens enda och Färjestad kammade alltså hem tre poäng genom 1-0 i ordinarie tid. Med segern tar också Färjestad över förstaplatsen i tabellen från Luleå Hockey. Värmlänningarna har samma poäng men med ett plusmål till godo på Norrbottningarna.