• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Onsdag Ons 24 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Idag 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr

Fyra nya spelare till Luleå Hockey

28 mars 2018 13:25
Nyhet

Under onsdagen presenterade Luleå Hockey i en direktsändning av #lhflive att man kontrakterat fyra spelare för den kommande säsongen. Det är en målvakt, två backar och en center som förstärker Luleå Hockey.


Stefan ”Skuggan” Nilsson om nyförvärven

– Niklas Rubin har de senaste säsongerna varit en av HockeyAllsvenskans allra främsta målvakter. Han har en väldigt aktiv målvaktsstil och är en spelare som verkligen tävlar om varje puck. Vi känner att han med ledning av vår målvaktstränare Gusten Törnqvist har alla förutsättningar att lyckas väldigt bra även på SHL-nivå.

– Fredrik Styrman är en Kalixbo som kom fram genom vår juniorverksamhet för flera år sedan och har sedan dess utvecklats på ett bra sätt. Han löser många situationer med sin skridskoåkning, dessutom är han en ambitiös och träningsflitig spelare som har sina största styrkor i det defensiva spelet.

– Jesper Sellgren är en av Sveriges mest lovande backar. Han är en spelskicklig tvåvägsback som gjorde det väldigt bra i JVM i vintras. Utöver detta har han även gjort en stark säsong med MODO Hockey i HockeyAllsvenskan och har stor potential till att bli en framtida NHL-spelare.

– David Lindquist har varit en av HockeyAllsvenskans allra bästa skridsoåkare. En spelare som är skicklig med pucken och har en välutvecklad speluppfattning. Han kommer närmast från två nyttiga säsonger i Björklöven där han har haft en stor roll och har kvaliteter till att bli en riktigt bra SHL-spelare.

Kommentarer från spelarna

Niklas Rubin
– Det kommer bli fantastiskt kul och spännande att få fortsätta min karriär i Norrbotten. Det kändes riktigt bra när Luleå Hockey hörde av sig och jag fick prata med Gusten Törnqvist om hur han vill jobba och jag kände att det skulle passa mig riktigt bra. Mina styrkor som målvakt är nog min snabbhet, att jag har bra reflexer och gillar att fånga puckarna.

Fredrik Styrman
– Jag är jätteglad och stolt att få representera Luleå Hockey igen. Redan när jag lämnade föreningen för sju år sedan hade jag som mål att komma tillbaka som en bättre hockeyspelare. Sedan dess har jag varit ute på en intressant hockeyresa där jag utvecklats mycket både fysiskt och mentalt och känner numera mina egna styrkor och svagheter mycket bättre.

Jesper Sellgren
– Det känns väldigt roligt att flytta ytterligare norrut och få testa sina vingar på SHL-nivå. Vilket jag tror kommer vara väldigt lärorikt för min del. Det jag hoppas bidra med är framför allt min skridskoåkning, spelförståelse och att jag gärna följer med upp i anfallet när tillfällen ges. Att flytta till Luleå känns riktigt bra för jag trivs här uppe i norr med riktiga vintrar och i lagom stora städer.

David Lindquist
– Det känns jättebra att få flytta hem till Norrbotten igen och få spela med Luleå Hockey. Jag har verkligen kämpat för att få den här chansen att testa mig själv och få möjligheten att utvecklas ytterligare som hockeyspelare på högsta nivå. Som spelare är jag ganska snabb på skridskorna, gillar att utmana mina motståndare och hittar oftast bra passningar till mina lagkamrater.

Samtliga av ovan nämnda spelare har skrivit tvåårskontrakt till och med 2019/2020.