Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Idag 23 Oktober Okt
Måndag Mån 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Söndag Sön 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov

Stark andraperiod gav seger mot Örebro

28 november 2019 21:27
SHL

Luleå Hockey besegrade Örebro Hockey i Coop Norrbotten Arena under torsdagskvällen. Segern grundlades via en stark andra period där hemmalaget gjorde tre mål i en match som slutade 4-1.


Matchen höll till en början en tämligen strikt domarnivå och den första perioden bjöd på hela sex utvisningar, två till gästerna och fyra till Luleå Hockey och rytmen i spelet påverkades också av det i den första perioden. De numerära överlägen till trots gick lagen till pausvila vid ställningen 0-0 och en stor anledning till det var Joel Lassinanttis vakna agerande på fler heta chanser från Örebro.

Nu blev det ändå Örebro som öppnade målskyttet direkt i upptakten av den andra perioden och det på en snabb spelvändning. Något som var gästernas signum för matchen där man tålmodigt backade hem för att nästan på chans sticka på kontringar så fort man vann tillbaka puckinnehavet. Halvvägs in i matchen var det dock Luleå Hockeys tur att gå på kontring då Robin Kovács och Einar Emanuelsson kom i ett läge två mot en och snyggt väggspelade mellan varandra tills Emanuelsson kunde avsluta i det öppna målet.

1-1 efter halva matchen men Norrbottningarna hade mer att ge och när lagen gick till andra pausvilan med ytterligare två mål i bagaget. Först 2-1 som kom efter en av många icingpuckar från gästerna. Arttu Ilomäki vann den offensiva tekningen, Nils Lundkvist sköt direkt och pucken ändrade riktning via Daniel Widing som noterades för målet. Blytunga 3-1 kom två minuter från paus via ett tungt skott från kapten Erik Gustafsson där pucken studsade rätt så turligt på väg in i målet. Trissan studsade ut från målvakten och via en Örebro-back tillbaka in i målet men likväl, mål som mål.

I den tredje perioden hade Luleå Hockey sedan tämligen bra kontroll på händelserna även om slutet på matchen bjöd på en del händelser. Fem minuter från slutet var Örebro inte längre än en ramträff från reducering och sedan bjöd gästerna på ett djärvt drag och plockade ut målvakten med hela fyra minuter kvar att spela. Friskt vågat från Örebro som dock fick se Niklas Olausson fastställa slutresultatet till 4-1 i tom kasse.