• Huvudsponsorer

Stefan Hedlund inför J20-säsongen

11 september 2014 15:23

Till helgen inleder Luleå Hockeys J20-lag seriespelet med match hemma mot Skellefteå. Vi tog tempen på nye tränaren Stefan Hedlund inför säsongspremiären.


Det är ett välförberett J20-lag som kliver ut på isen i Coop Norrbotten Arena på fredag. Laget har kört stenhård barmarksträning i fyra månader och sen augusti har man tränat på is. Som mest har spelarna tränat 12 pass i veckan och det har också gett mätbara resultat.
- Spelarna har bättre fysvärden än på länge, berättar J20-tränaren Stefan Hedlund.
- Det mycket tack vare att vi haft en mer individanpassad försäsongsträning med fystränare Stefan Höök som kört hårt med grabbarna. Värdena är mycket bra och det är nåt som är skönt att ha med sig under en lång säsong. Det bygger självförtroende i gruppen och hos individen.

Nye tränaren Hedlund kommer närmast från Piteå HC där han både varit tränare och sportchef. Nu basar han över ett talangfullt J20-lag.
- Vi har förvisso en ung trupp med många 97: or och 98: or men vi har även ett väldigt talangfullt och framförallt brett lag.
- Vi har många tekniska, skickligare spelare men vi har också större spelare som bidrar med mycket fysik så vi har ett stort register i laget.

Luleå Hockey inledde en kraftfull satsning på junior- och ungdomssidan för tre år sedan och det börjar nu ge utslag i juniorleden.
- Jag upplever att vi just nu har en handfull spelare i J20 som har alla förutsättningar att bli A-lagsspelare på sikt. Sen är det såklart upp till spelarna själva att ta det steget men jag är imponerade av det driv och det egna ansvar som killarna visar.
- Vi har ju redan nu 18-årige backen Christian Jaros som flyttat in till A-laget och det visar att våra juniorer står och knackar på A-lagsdörren.

På fredag inleder J20-laget som sagt säsongen och då tar man emot Skellefteå AIK.
- Skellefteå är ett väntat topplag och det blir en tuff utmaning för oss, berättar Stefan Hedlund och fyller i:
- Sen tycker jag att man helt klart ska komma och se J20-hockey i vinter. Det är en fantastisk rolig hockey med mycket fart och fläkt och väldigt sällan stillastående spel. Sen är det ju kul att hålla kolla på framtidens A-lagsspelare.

Och brist på derbykänslor finns det verkligen inte inför fredagens match.
- Det finns en hatkärlek och en rivalitet mellan klubbarna och det sipprar neråt och jag skulle säga att den där rivaliteten finns hela vägen genom ungdomsleden. J20 är inget undantag.

Spelschema J20 SuperElit 2014/15