LHF/MSSK seriesegrare!
Publicerad: 2019-01-30
SDHL
Luleå Hockey/MSSK vann kvällens hemmamatch mot MODO med 5-3 och därmed säkrade norrbottningarna seriesegern.

Gästerna fick i början av matchen chansen i numerärt överläge två gånger om, men norrbottningarna klarade av spelet i boxplay utan några insläppta mål. Sen var det hemmalagets tur att få spela powerplay, men då gjorde istället MODO mål då Kaitlyn Tougas pricksköt 0-1 efter en snabb omställning. Men i samma numerära överläge kvitterade LHF/MSSK där Ronja Savolainen styrde in 1-1 efter ett skott från Jenni Hiirikoski, ett resultat som stod sig perioden ut.

Norrbottningarna var det bättre laget i mittronden och för det belönades man också med två mål. Jenni Hiirikoski pangade in ett slagskott i powerplay. Och Rebecca Stenberg sköt snyggt in 3-1 efter att Noora Tulus slog ett läckert droppass.

Hemmalaget försvarade sen sin ledning bra i den tredje perioden där man inte tillät gästerna att skapa speciellt mycket. Men drygt sju minuter före full tid slarvade LHF/MSSK i egen zon som gjorde att Tougas fick kanonläge framför kassen och sköt in 3-2. Målet gav MODO energi som sen skapade både tryck och chanser, men LHF/MSSK fredade sin kasse och 15:53 gjorde Emma Nordin tunga 4-2 då hon slog in en retur. Och två minuter före full tid satte Chiho Osawa 5-2 då hon slog in pucken i öppen kasse efter att den studsat bakom målet som helt ställde Klara Peslarova i MODO-kassen. Michela Cava fastställde sen slutresultatet till 5-3 23 sekunder före slutsignalen.