• Huvudsponsorer

Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Söndag Sön 25 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Fredag Fre 13 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Onsdag Ons 18 November Nov

Sekunddramatik då Luleå Hockey vann

22 november 2018 22:05
SHL

Segern såg ut att glida Luleå Hockey ur händerna då Örebro kvitterade 1:21 från slutsignal. Norrbottningarna fick dock sista ordet genom Petter Emanuelsson som sköt in segerpucken med tio sekunder kvar att spela.


Luleå Hockey stod för en ny fin bortainsats då man gästade Örebro Hockey under torsdagskvällen. Matchen präglades av ett skottvilligt hemmalag som även hade större delen av puckinnehavet mot ett smart spelande gästande lag som effektivt höll motståndarna på utsidan, och när väl Örebro skapade sina bästa avslut stod Joel Lassinantti för en genomstabil insats i Luleåkassen.

Norrbottningarna öppnade målskyttet redan i den första matchminuten genom Niklas Olausson där upprinnelsen till målet var lustigt. Backen Daniel Sondell lade an för ett skott men missade pucken, vilket i sin tur lurade motståndarförsvaret och Sondell snappade kallt upp pucken, skickade vidare den till Olausson som stötte in trissan bakom en överspelad målvakt.

I början av den andra perioden hade Luleå Hockey några otursminuter där man först drabbades av en fyraminutersutvisning och till råga på allt även ytterligare en utvisning strax efteråt. Spel i fem mot tre för Örebro i två minuter och det blev för tungt för norrbottningarna som tvingades kapitulera men 1-1 när man väl var fulltaliga igen kändes som en godkänd insats. I slutet av den andra perioden slog sedan gästerna till i spel fem mot fyra då Jack Connolly visade prov på fin hand-öga-koordination då han fick till ett perfekt volleyskott som letade sig snyggt upp i krysset.

Slutet av matchen blev högdramatisk och händelserik. Örebro tog ut målvakten och lyckades få till en kvittering med drygt en minut kvar att spela men då bröt norrbottningarna tillbaka matchen. Jack Connolly som snöpligt förlorade sin tekning vid kvitteringen tog revansch på sig själv då han nu istället vann den så viktiga offensiva tekningen till kedjekamraten Petter Emanuelsson. Petter å sin tur drev upp mot blålinjen, vände om och drog på en riktig rackarrökare som gick ribba-in mitt i målet, detta med blott tio sekunder kvar att spela av matchen. 2-3 till Luleå Hockey alltså som nu reser vidare till Gävle för bortamöte med Brynäs på lördag.